Ubisoft ukázal trojici her Assassin’s Creed, každou pro jiné zařízení
zdroj: Ubisoft

Ubisoft ukázal trojici her Assassin’s Creed, každou pro jiné zařízení

13. 6. 2023 11:17 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Jeden z velkých bloků na včerejším streamu Ubisoft Forward nemohl být věnovaný ničemu jinému než výkladní skříni klenotů vydavatelství – značce Assassin’s Creed. Vedle chystané odbočky hlavní série s Basimem v 9. století v Bagdádu se ukázaly také nadcházející projekty pro mobilní telefony a headsety s virtuální realitou.

Zdaleka nejvíc času si pro sebe ukouslo právě Assassin’s Creed Mirage, které předvedlo nový příběhový trailer a především osmiminutovou ukázku z hraní. Tvůrci od začátku slibují návrat ke kořenům série, kde upozadí akční i RPG prvky a místo toho dají vyniknout plížení, parkouru a starému dobrému vraždění ze zálohy skrytou čepelí.

zdroj: Ubisoft

Basima popisují jako archetyp skleněného kanónu, který zvládne napáchat velkou paseku, ale sám je velmi křehký, a tak musí vždycky myslet na optimální únikovou trasu, protože v přímém boji moc nevydrží.

A jak slíbili, tak podle videa zřejmě i plní. Basim šplhá, běhá po městě i po střechách, může se skrývat v senících i skupinkách nic netušících obyvatel, odlákává pozornost protivníků, případně metá uspávací šipky, vrhací nože a kouřové bomby nebo klade jedovaté pasti.

zdroj: Ubisoft

Vrací se i prvky jako řetězení tichých zabití, z novějších dílů si zas Mirage půjčuje průzkumného orla. Enkidu vám svůj zrak nicméně nemůže propůjčit na místech, kde by ho mohli sestřelit lučištníci, a tak se s nimi nejdřív musíte vypořádat hezky zespoda.

Assassin’s Creed Mirage od studia Ubisoft Bordeaux vychází 12. října pro PC, PS5, Xbox Series X/S, PS4 a Xbox One.

Ubisoft dal vedle Basimových avantýr se skupinou Skrytých prostor také projektu Assassin’s Creed Codename Jade, který vyvíjí společně s divizí Level Infinite čínského Tencentu. Mobilní hra, zasazená do Číny v období válčících států dynastie Čchin mezi dění Assassin’s Creed Odyssey a Origins, stále nemá oficiální název.

Assassin's Creed Codename Jade zdroj: Ubisoft   Assassin's Creed Codename Jade zdroj: Ubisoft

Poprvé v historii série si budete moct vytvořit svého vlastního asasína či asasínku a samozřejmě si i přizpůsobit jejich vzhled a oděv. Podle tvůrců vývoj Codename Jade postupuje od loňského odhalení skvěle, rádi by ale slyšeli i váš názor, a tak se už teď můžete přihlásit do uzavřené bety, která proběhne během léta na iOS a Androidu.

zdroj: Ubisoft

V neposlední řadě se na Ubisoft Forward ukázal také první střípek z Assassin’s Creed Nexus, titulu chystaného exkluzivně pro VR headset Meta Quest 2. Vrátí se v něm trojice postav jistě povědomá všem fanouškům a fanynkám populární série: Ezio, Kassandra a Connor.

Trojici protagonistů spojuje příběhová linka ze současnosti, kde se pokusíte zastavit projekt nechvalně proslulé organizace Abstergo, která se snaží změnit lidem vzpomínky. Vydáte se do povědomých lokací, ale na zbrusu nová dobrodružství.

zdroj: Ubisoft

Ve virtuální realitě budete mít k ruce a pohybovému ovládání plejádu ikonických nástrojů počínaje skrytou čepelí přes meče, luky, až po kouřové bomby. Vedle boje dojde na parkour, plížení, ale i na skok důvěry.

Nevím, jak vám, ale mně se žaludek houpe už při sledování upoutávky a nad Assassin’s Creed Nexus mi visí velký kinetózový otazník, Ubisoft pro něj nicméně chystá určitá antiemetická opatření včetně teleportu pro pohyb a šplh, vinět kvůli perifernímu vidění či nastavení pro jedince se strachem z výšek.

Assassin’s Creed Nexus každopádně zatím nemá žádné konkrétní datum vydání.

Nejnovější články