Tvůrci The Callisto Protocol si před další velkou hrou střihnou ještě menší komiksový roguelike
zdroj: Striking Distance Studios

Tvůrci The Callisto Protocol si před další velkou hrou střihnou ještě menší komiksový roguelike

21. 3. 2024 10:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Studio Striking Distance má za sebou vydání solidní, ovšem nijak nadšeně přijaté hororové akce The Callisto Protocol. V současné době pracuje na další velké neoznámené hře, ale mezitím si střihne nově oznámený menší Project Birdseye.

Project Birdseye bude roguelike, který klade důraz na rychlou akci a hratelnost, jež hráče vybízí k procházení stejného vězeňského prostředí, jaké se objevilo právě v The Callisto Protocol. Od atmosférického hororu a pohledu třetí osoby se ale Project Birdseye výrazně liší, jak už napovídá trailer níže.

Na hru koukáte z izometrické perspektivy a tvůrci se tu snaží o barevnou, komiksovou estetiku, která ostře kontrastuje s temným prostředím svého předchůdce. Herní mechanismy se drží základů žánru roguelike – vydáváte se na cestu za přežitím, sbíráte vylepšení, budujete progres napříč jednotlivými pokusy a takhle pořád dokola, jak je v žánru zvykem.

zdroj: Striking Distance Studios

Tvůrci slibují rozmanitý bojový arzenál, který uspokojí jak hráče bojující zblízka, tak na dálku, a nabízí výběr odlišných, předem určených unikátních postav. Striking Distance ujišťují, že navzdory svému rozsahu nebude vývoj Project Birdseye nijak zasahovat do produkce jejich další velké tříáčkové hry.

Nejnovější články