Tvůrci Project CARS oznámili free-to-play závody World of Speed
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Project CARS oznámili free-to-play závody World of Speed

10. 2. 2014 15:51 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

„Kuj železo, dokud je žhavé,“ si říkají vývojáři ze Slightly Mad Studios (tvůrci Need for Speed: Shift) a vedle Project CARS chystají čerstvě oznámenou závodní hru World of Speed. Půjde o free-to-play online závody s arkádovějším jízdním modelem, než jaký nabídne Project CARS, což jasně definuje o jaký typ hry půjde.

„Srdce World of Speed leží v unikátním masivně multiplayerovém zážitku, který spojuje dynamické sociální elementy se zcela novými možnostmi jak soupeřit v závodních hrách – od individuálního po týmové,“ zní ze studia.

Je samozřejmé, že u závodní onlinovky bude velký důraz kladen na sociální součást hry, kdy budete utvářet různé týmy a společně soupeřit, ať už v rámci přátelského závodu nebo „naostro“ s týmem protivníků. Samozřejmým lákadlem bude free-to-play systém, do nějž se snadno nasedá, ve spojení s atraktivní grafikou odpovídající AAA titulům.

Zároveň by měl být free-to-play systém World of Speed příznivější, než se už mnohdy oprávněně obáváme. „Žádný obsah nebude za platební zdí, toho jsme si užili dost na závodních hrách na mobilech. A rozhodně nechceme přinést hru, kde se budete cítit znevýhodněni, protože by někdo jiný na rozdíl od vás platil. Můžete projít celou hru až na nejvyšší úroveň a nezaplatit ani penny.“

To evokuje celkem rozumný přístup, kdy finance F2P modelu generují kosmetické předměty a virtuální zboží, které nenarušuje samotnou hratelnost. Ostatně, spousta her na tomto systému úspěšně běží. Co se týče systému zisku zkušeností a nových úrovní, nepůjde jen o to vyhrávat. Zkušenosti získáte i za speciální triky a nestandardní jízdu nebo za dobré blokování oponentů. Prostě zde nebude jen jeden styl hraní, což zní u závodní hry celkem zvláštně, ale v teoretické rovině to určitě může fungovat.

Průběhem času budou autoři přidávat nová auta, nové tratě, nové upgrady, nové módy, prostě rozšiřovat základní platformu. Ta by se měla některým lidem dostat do ruky už na jaře tohoto roku, kdy bude spuštěna uzavřená beta, do níž se můžete přihlásit na oficiálních stránkách. World of Speed vyjde na PC, snad ještě v tomto roce.

...

Nejnovější články