Tvůrci povedené adventury Stasis brzy vydají Afrikou inspirované sci-fi Beautiful Desolation
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci povedené adventury Stasis brzy vydají Afrikou inspirované sci-fi Beautiful Desolation

19. 2. 2020 10:37 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Bratři vývojáři ze studia The Brotherhood Games dali světu hororovou point-and-click adventuru Stasis, která sice nepřitáhla moc pozornosti (i vlivem úpadku žánru klasických adventur), ale ti, kdo se ji odvážili prozkoumat, odcházeli s úsměvem na tváři. Po jejich druhé adventuře Cayne, která vyšla zdarma, je na řadě třetí sci-fi adventura Beautiful Desolation, která čerpá inspiraci z afrického prostředí.

Malé studio The Brotherhood Games se při vývoji svých her neobejde bez finanční pomoci fanoušků. Proto se Beautiful Desolation objevila z kraje roku 2017 na Kickstarteru, kde se jí podařilo vybrat přes tři miliony korun od téměř 4,5 tisíce hráčů. Tvůrci je nezklamali a už dva roky po skončení kampaně je datum vydání za dveřmi.

Už po prvním pohledu je divákovi zřejmé, že i Beautiful Desolation má nádech starých dobrých adventur. Tomuto dojmu napomáhá izometrický pohled na 2D prostředí, stejně jako stylizace uživatelského rozhraní a všudypřítomné obrazovky retrofuturistických počítačů.

zdroj: Archiv

Afrikou inspirované prostředí je ve skutečnosti dystopickou budoucností, která následovala po globální katastrofě. Příběh vás proto zavede do postapokalyptické společnosti, ve které si uděláte nové přátele, ale i nepřátele.

Hra slibuje důležitá rozhodnutí formující budoucnost vás i světa okolo, přičemž se jistým způsobem budete vracet i do minulosti při pátrání po svém ztraceném bratrovi. Do kroku vám bude hrát hudba talentovaného Micka Gordona, který složil soundtrack pro herní série jako Wolfenstein, Doom, Prey, Killer Instinct a Need for Speed.

Beautiful Desolation vyjde 26. února na Steamu a GOGu.

Nejnovější články