Tvůrci podvodu The Day Before jsou zpátky na scéně a znovu prosí o vaše peníze
zdroj: Foto: Se souhlasem Fntastic / The Day Before

Tvůrci podvodu The Day Before jsou zpátky na scéně a znovu prosí o vaše peníze

30. 9. 2024 10:15 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Počínání rusko-singapurského studia Fntastic se dá označit za jednu obrovskou drzost. Tvůrci podvodu The Day Before jsou opět na scéně a vymýšlí někalosti, ze kterých jim potenciálně může kápnout nějaký ten dolar. Oznamují novou budoucnost, tvář a vizi studia a zároveň spouští kickstarterovou kampaň pro svou novou hru.

Nejprve si ale připomeňme, co se s The Day Before pokazilo a proč byste jeho tvůrcům neměli věřit, natož posílat peníze. Survival MMO se zombíky vypadalo od začátku snad příliš dobře. Jednu dobu byl The Day Before jednou z vůbec nejžádanějších her na Steamu. Jenže pak se spustil kolotoč porušených slibů. Hra byla nesčetněkrát odložena (i poté, co vývojáři slíbili, že ji už neodloží), když se na povrch dostala první videa z hraní, působila neskutečně nudně a rozbitě.

Hra taky čelila nařčení, že používá kradené assety. Ve Fntastic slibovali, že The Day Before vyjde hotový, aby pak následně spustili předběžný přístup. Tohle všechno pak vyvrcholilo loňským spuštěním hry, aby jen o čtyři dny později vývojářili oznámili konec studia a s tím i dalšího vývoje hry.

Fntastic teď opět natahují ruku a prosí o peníze. Předtím nás ale ujišťují, že se polepšili, zasluhují druhou šanci a ohání se slovy jako transparentnost, profesionalita a upřímnost. Zároveň chtějí příspěvky na svou novou hru Escape Factory, což jsou de facto izometričtí Fall Guys. Čili ve 4 až 8 hráčích procházíte nebezpečnými úrovněmi a snažíte se vyhýbat překážkám. Projekt požaduje v přepočtu přes 350 tisíc korun, zatím se za čtyři dny vybralo přes 50 tisíc.

Smarty.cz

Nejnovější články