Tvůrci Just Cause vydají drsného Mad Maxe v příštím roce
zdroj: tisková zpráva

Tvůrci Just Cause vydají drsného Mad Maxe v příštím roce

11. 6. 2013 7:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Avalanche Studios nakonec to Just Cause 3 neoznámili, ale představili druhou hru, na které pracují - postapokalyptickou 3rd person akci v otevřeném světě Mad Max. Hru jim vydá Warner Bros. a jak už zřejmě tušíte, spojitost se známým filmem není náhodná. Avalanche to dělají podle licence, takže fanoušci Maxe se mají na co těšit. Pro přežití v nehostinném světě budou klíčové jak zbraně, tak samozřejmě auta.

Díky velkému otevřenému světu budou hrát prim auta, ale také různé menší či větší úkoly jako v každém správném otevřeném RPG. V Mad Maxovi ale nebudete zase tolik koukat do statistik, invetáře a tabulek, jako spíš před sebe - a budete se snažit, abyste nepřítele dostali buď pod kola svého auta, nebo pod svoji zbraň v soubojích na blízko. Bandity bude totiž celý herní svět přímo prorostlý.

...

“Více než deset let zkušeností s tvorbou otevřených světů nás dovedlo do tohoto bodu. Wasteland se té velké hráčské svobodě, která je pro nás synonymem, přímo vybízí. Tohle prostředí, které vám nic neodpustí, nás při vytváření špinavého a různorodého světa opravdu inspirovalo. Ježdění, bojování a hledání zásob bude ve světě Mad Maxe pro přežití naprosto klíčové,” řekl v tiskové zprávě šéf a spoluzakladatel Avalanche, Christofer Sundberg.

Mad Max by měl vyjít v průběhu příštího roku pro Xbox One, PlayStation 4, PC, Xbox 360 a Playstation 3. Shodou okolností by se měl v příštím roce dostat do kin film Mad Max: Fury Road, ve kterém si Maxe střihne Tom Hardy (např. Bane v The Dark Knight Rises). Nemusíte se ale bát, že by byl herní Mad Max typickou zpackanou filmovou hrou. Avalanche na Maxovi pracují už docela dlouho a s žánrem akcí v otevřeném světě mají spousty zkušeností, takže by to klapnout mohlo.

Dění okolo letošní E3 můžete sledovat v našem E3 2013 speciálu a na videa pak můžete koukat na Games TV.

Nejnovější články