Tvůrci Dead Cells chystají izometrickou akci Windblown
zdroj: Motion Twin

Tvůrci Dead Cells chystají izometrickou akci Windblown

11. 12. 2023 11:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Fantastickou roguelite plošinovku Dead Cells snad není třeba představovat. Tento nezávislý hit z roku 2018 zaujal velmi precizní hratelností a poměrně náročnou výzvou, stejně jako dodatečným servisem.

Hra se i v letošním roce dočkala bezplatného dodatečného obsahu, ale možná vás překvapí, že o hlavní vývoj se už několik let stará studio Evil Empire, zatímco původní tvůrci z Motion Twin pracujíi na svém dalším projektu Windblown, který odhalili během pátečních The Game Awards.

zdroj: Motion Twin

Windblown mění jak obecnou grafickou stylizaci, tak i úhel pohledu. Místo pixelartu máme normální 3Dčko s výraznými konturami u postav, místo pohledu z boku budeme na levitující ostrůvky plné nepřátel nahlížet izometricky.

Nicméně z herního hlediska se tvůrci od Dead Cells příliš neodkloní. I Windblown bude akční roguelite, v němž bude záležet na správném načasování, naladění se na rytmus boje a vaším nejlepším kamarádem se stane bleskurychlý úhyb.

Vývojáři si pochvalovali rozhodnutí vyvíjet Dead Cells spolu s fanoušky v rámci předběžného přístupu, takže stejný proces zopakují i s Windblown. Zatím nevíme, kdy přesně v roce 2024 hra v early accessu na Steamu vyjde, ale setrvá v něm minimálně rok a můžete počítat s tím, že se cena hry při vydání její plné verze zvýší, ale může se tak stát už i v průběhu předběžného přístupu.

Co si ale Motion Twin s Windblown vyzkouší poprvé, je multiplayer. Do akční řeže se můžete zapojit s kamarády online, přičemž na začátku předběžného přístupu bude hra podporovat až tři hráče, kterým nabídne čtyři hlavní zbraně a pět biomů.

Nejnovější články