Tvůrce „toho CoD filmu“ by měl zfilmovat i mech akci Hawken
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce „toho CoD filmu“ by měl zfilmovat i mech akci Hawken

16. 7. 2012 17:29 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Režisér Scott Waugh má svým způsobem vtipnou kariéru. Před pár měsíci dostal do distribuce...

Režisér Scott Waugh má svým způsobem vtipnou kariéru. Před pár měsíci dostal do distribuce snímek Act of Valor, který natočil s Mikem McCoyem, a který byl hlavně naprostou, bezostyšnou a tedy velmi upřímnou kopírkou Call of Duty. Se vším všudy, včetně poletování po světě, technických hraček, laciného patosu a samozřejmě koňské dávky patriotické propagandy, což mu nemůžeme zazlívat, když mu opravdu hodně vypomáhalo americké námořnictvo a hlavní role ztvárnili reální členové Navy SEAL. A ve své jednoduchosti je ten film zábavným relaxačním béčkem.


Kromě toho ale stál pouhých deset milionů dolarů a vydělal více než osminásobek. Hlavní ale je, že Waugh jako jeden z mála pochopil, jak převést hru do filmu, aby nenudil a zároveň neztrácel onu herní podstatu. Není proto divu, že si jej DreamWorks najali na adaptaci série Need for Speed (viz náš článek) a tím režisérovy výlety do herně filmové sféry zjevně končit nebudou. 

Nově jej totiž oslovil Warner Bros s tím, že by měl pro něj Scott Waugh adaptovat další hru, doposud vznikající FPS Hawken, jehož hlavním lákadlem je souboj v obrovských bitevních robotech. Zdá se, že o realizaci snímku rozhodl právě úspěch Act of Valor, protože práva na film Hawken byla prodána už loni v srpnu, ale od té doby bylo ticho po pěšině.

Jistě, nikdo nám nezaručuje, že to bude dobrý film, ostatně Act of Valor nebyl snímek, který bych se odvážil označit za „dobrý“. Ale kdo tenhle snímek viděl, ví, že Waugh prostě chápe, co je na předloze pro hráče atraktivní a zdůrazňuje to. Tak třeba z Hawkenu vznikne zábavná akce. A když ne, svět se nezboří...

Nejnovější články