Tvůrce Gears of War představil svou PC střílečku LawBreakers
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Gears of War představil svou PC střílečku LawBreakers

27. 8. 2015 10:43 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Dlouho Clifford Bleszinski, chlapík, který je jedním z hlavních tvůrců úspěchu Gears of War, naznačoval, že jeho nová hra vrátí multiplayerovou FPS do dob, kdy rozhodoval především hráčský um a ne killstreaky. Teď jde konečně s kůží na trh. Z pracovního názvu Project Bluestreak se nyní v oznámení vyklubal oficiální název LawBreakers a celkem nenápaditá zápletka, která vás má do téhle ryze pro PC určené free-to-play střílečky uvést.

Hra se opírá o tradičně béčkový a za vlasy přitažený příběh, na což jsme z her a filmů zvyklí. Lidstvu se konečně nějakým způsobem podařilo zničit Měsíc, což mělo dalekosáhlé dopady na celou Zemi. Událost, která zanechala Měsíc v troskách se zve Shattering a mimo jiné silně poškodila zemskou gravitaci. Což bude mít samozřejmě přímý vliv na hratelnost. LawBreakers totiž bude hodně zaměřená na vertikální akci, čehož dosáhnete pomocí jetpacků, zachytávacích háků a faktu, že vám gravitace už moc neumenšuje rozlet.

Bleszinski charakterizuje hru třemi slovy: „Gangs, guns, gravity,“ z čehož si jistě vyčtete i něco ohledně zápletky. Díky změnám na Zemi došlo k částečnému kolapsu společnosti a výraznému nárůstu aktivity drogových gangů na území USA. Tím získáváte dvě strany konfliktu, které proti sobě budou stát v zápasech 5 vs 5. Jedni budou „policajti,“ tedy Law z názvu, bezpečnostní složky kartelů bojujících proti gangům. Druzí pak budou „zloději,“ tedy gangy, Breakers.

zdroj: Archiv

A to je de facto vše, co potřebujete o příběhu vědět, ostatně už Titanfall ukázal, že v multiplayerovce není radno moc s příběhem čarovat. S ním, tuším, bude mít LawBreakers mnoho společného, ať už jde o pohyb ve vzduchu, kdy se třeba nebudete skoro muset dotknout země a nebo i vydavatele Nexon. Ten totiž zaštiťuje jak LawBreakers, tak i ryze multiplayerový free-to-play derivát Titanfallu pro korejský trh. Nexon ostatně patří mezi F2P giganty a není divu, že se chopil i téhle hry.

Stále zůstává mnoho otazníků. Když se podíváte na trailer, ze samotné hry neuvidíte nic, na tyto záběry musíme počkat do pátku. Dovolím si ale říci, že stejně tak důležité, jako vzhled samotné hry bude free-to-play systém, který při špatném nastavení dokáže i při povedené hratelnosti brzy otrávit. Se soudy tedy počkám minimálně na pátek, ale mám pocit, že LawBreakers to bude mít hodně těžké, aby dnes zaujala. Pokud byste se do pátku nudili, můžete si přečíst vědecký pohled na to, proč je zápletka s Měsícem hloupost.

Nejnovější články