Tvůrce Counter-Strike vydává nový titul - Tactical Intervention
zdroj: tisková zpráva

Tvůrce Counter-Strike vydává nový titul - Tactical Intervention

1. 3. 2013 17:40 | Novinky | autor: Adam Homola |

Spolutvůrce původního Counter-Strike, Minh “Gooseman” Le, dělá na zbrusu nové střílečce Tactical Intervention už nějakou dobu. Ta sice populární Counter-Strike nekopíruje, ale jistá inspirace svým původním dílem se v novince Goosemana nezapře. Každopádně, nyní bylo oznámeno, že Tactical Intervention se dočkáme už tento měsíc - konkrétně 28. března. Otevřená beta hry přitom začne 14. března.

Ještě předtím se ale mezi 4. a 8. březnem dočkáme uzavřené bety, ve které má prsty Joystiq. Pak si budete moct vyzkoušet tu otevřenou a na konci měsíce už bude k dispozici plná hra. Tactical Intervention vám už ve startovním traileru dokáže, že se od Counter-Strike liší. Global Offensive jsem zatím nehrál, ale mise, kdy jedete po dálnici v autě a sřílíte z okýnek, tam asi nebude, ne? Minimálně v předchozích CSkách nic takového nebylo.

Vypadá to zajímavě, ale jak dobře se bude z jedoucího auta mířit a jestli to bude vůbec zábava hrát, to zatím ví jen Le a pár jeho testerů. Uvidíme. Jak už to tak u takvýchto her bývá, stejně všichni časem sklouznou k pár mapám, které se budou hrát pořád dokola. Stejně jako se v CSku pořád hraje dust, dust 2, aztec apod. Tactical Intervention vedle aut oživí zápasy také útočnými pejsky, nebo slanováním po budovách.

zdroj: Archiv

Kdyby vám to nestačilo, tak můžete použít rukojmí jako štíty, což v CSku taky nešlo. Jakkoliv se tady oproti CSku vymýšlí novoty, tvůrci se dušují, že v jádru bude TI pořád taktická týmová a řádně hardcore střílečka s rychlou hratelností. Přiblíží se hra časem popularitě pořád tolik hraného Counter-Strike? Kdo ví. A kdo věděl tehdy, v roce 1999, že se z zrovna z tohoto modu stane takový fenomén?

Nejnovější články