zdroj: Ubisoft

Trackmania po více než dvou letech konečně dorazí i na konzole

12. 9. 2022 16:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Jsou to už dva roky, co na obrazovky majitelů PC dorazila dosud poslední Trackmania, byť už tehdy s příslibem, že se časem podívá i na konzolové a streamovací platformy. Ten čas byl nakonec docela dlouhý, nyní už ale můžete pomalu začít stříhat metr.

Free-to-play Trackmania totiž na konzole a cloudové služby dorazí už počátkem příštího roku. Zkrátka nepřijde ani minulá, ani současná generace. Nabídne také cross-play a sdílení postupu mezi všemi dostupnými platformami, a tak můžete s kamarády hrát bez ohledu na to, jakou herní krabici mají u televize, případně u pracovního stolu.

Konzolová a streamovaná verze hry přinese veškerý obsah dosavadní Trackmanie, počínaje skoro 300 tisíci uživatelskými tratěmi, sezónními kampaněmi co každé tři měsíce, přes Royal a Ranked režimy, konče editorem, kde si můžete navrhnout vlastní tratě. S ohledem na free-to-play koncept samozřejmě můžete investovat do některé z prémiových verzí, které přinášejí další výhody.

Trackmania také přináší nový prvek v podobě proměnlivých skinů aut, které se mění na základě hráčských úspěchů a můžete tak jejich prostřednictvím dávat na odiv své řidičské schopnosti. Hra si v recenzích zpravidla vysloužila chválu za základní hratelnost, kritiku naopak sklidila za monetizační praktiky. Z Patrikovy recenze si před dvěma lety odnesla sedmičku.

Nejnovější články