Totální konverzi pro Fallout 2 Olympus 2207 si konečně můžete zahrát v angličtině
zdroj: Olympus 2207

Totální konverzi pro Fallout 2 Olympus 2207 si konečně můžete zahrát v angličtině

8. 6. 2021 12:13 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Mod Olympus 2207 pro druhý Fallout z roku 2014 je jednou z nejslavnějších konverzí legendárního RPG a zároveň prvním z plánované trilogie. Až donedávna byl hráčům dostupný pouze v ruštině, což ale už neplatí. O anglickou lokalizaci se postaral překladatel Keyboard Gecko.

Olympus 2207 přichází se zcela novým příběhem, který se navíc neodehrává ve světě Falloutu. V alternativní budoucnosti se svět vzpamatovává z války vypuknuté v roce 2013. Ta proměnila většinu světa v ruiny, včetně Silicon Valley, kde se mod z velké části odehrává. Většina lidí žije v malých komunách rozesetých, jiní loupí, boháči se ukrývají ve svých krytech.

Na začátku si vyberete barvu kůže a pohlaví, přičemž tato volba při tvorbě postavy má přímý dopad na dostupné úkoly a způsoby, jakými je můžete plnit. Snem každého přeživšího je dostat se do mrakodrapu Olymp obsypaném solárními panely, který představuje ideu ráje. Vstup je ovšem zabarikádovaný a strážci majáku neváhají zneškodnit každého, kdo se pokusí dostat dovnitř. Hra nicméně nemá žádnou povinnou centrální příběhovou linii, takže si můžete vybrat, jestli bude mrakodrap vůbec vaším cílem.

 

Mod využívá systému schopností S.P.E.C.I.A.L. s drobnými úpravami kvůli autorským právům. Většina perků a schopností má tak na hratelnost trochu jiný dopad. Podobně jako v Elder Scrolls si své dovednosti vylepšujete tím, že je používáte. Totální konverze do velké míry přepracovává také grafiku nebo přidává třeba hackovací minihru.

Olympus 2207 si můžete ve verzi 1.2 stáhnout v angličtině tady (v ruštině zde), přičemž je kompatibilní s verzí Falloutu 2 ze Steamu i z GOGu. Tvůrci momentálně pracují na pokračování nazvaném Olympus 2249.

Nejnovější články