Total War: Warhammer vyjde v dubnu 2016 s českým překladem
zdroj: tisková zpráva

Total War: Warhammer vyjde v dubnu 2016 s českým překladem

23. 10. 2015 14:28 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Nejprve k dobrým zprávám. Už víme, kdy vyjde Total War: Warhammer. Stane se tak 28. dubna 2016, takže si můžete v kalendáři udělat řádně zdobené kolečko. Navíc, ve hře bude další, pátá hratelná frakce, jíž jsou Chaos Warriors, tedy místní verze Vikingů, kteří se rozhodli, že bohové Chaosu mají lepší politickou agendu, než zbytek místního panteonu. A teď k těm špatným zprávám – Chaos Warriors budou dostupní (minimálně za začátku) pouze jako DLC k předobjednávce.

Osobně se smířím s tím, když u Total Waru je za předobjednávku přidána okrajová frakce, spíše pro fajnšmekry, která doplní třeba tucet těch hratelných. Ale ve hře, kde jsou čtyři hratelné frakce dát pátou za předobjednávku mi přijde jako opravdu tristní krok. Tím spíše, že hráči chtěli mít možnost zahrát si i za Chaos a Creative Assembly opakovali, že Chaos nebude hratelný, ale jako AI oponent. Pravda, Chaos Warriors nejsou klasická armáda Chaosu, ale je dost blízko.

Navíc, opravdu nepůjde o nějaké polovičaté armády. V rámci Chaos Warriors se představí trojice nových legendárních hrdinů (jedním z nich je Sigvald), každý se svým unikátním řetězcem úkolů, předměty a samozřejmě frakce bude mít vlastní jednotky apod. Prostě plnohodnotný národ, který doplní lidi, trpaslíky, upíry a orky.

SEGA navíc zvládla ještě více pokazit nedostatkem informací. Víme, že Chaos Warriors budou za předobjednávku, ale nevíme, jak to bude s DLC dál. Bude později k prodeji, podobně jako to bylo u řeckých polis u Rome II? Pochybuji, že bude ryze exkluzivní pro předobjednávky. Nejelegantnější řešení by bylo, kdyby šlo prostě o časovou exkluzivitu, kdy by se třeba po měsíci zdarma odemkli Chaos Warriors všem majitelům hry. Ti, kdož předobjednali by byli za svou důvěru odměněni a ti ostatní by se mohli do hraní za líté plenitele pustit s odstupem.

Společně s datem vydání a bonusem za předobjednávku byly představeny i speciální edice – Limited Edition a High King Edition, které si můžete prohlédnout na těchto stránkách i se všemi bonusovými předměty. Pokud jste někdy chtěli vlastnit trpasličí roh na pití, máte nyní možnost. Třeba s ním půjde spláchnout hořkost z pocitu, že není úplně v pořádku dávat pětinu hratelných frakcí ve strategii tohoto typu s podmínkou předobjednávky...

Český distributor Cenega nově informoval, že ani v našem regionu nebude u krabicových verzí chybět předobjednávkový bonus v podobě Chaos Warriors. Navíc, jak už se stalo tradicí, Total War: Warhammer bude doprovázet český překlad veškerých textů. Jsem vážně zvědavý, jak si tentokrát překladatelé poradí s velmi specifickou terminologií světa Warhammeru.

zdroj: Archiv

Nejnovější články