The First Templar přijde s templářskou kooperací v květnu
zdroj: tisková zpráva

The First Templar přijde s templářskou kooperací v květnu

24. 3. 2011 10:22 | Novinky | autor: Petr Poláček |

Vývojáři z Haemimont Games jsou známí spíše pro své (komplexní) realtime strategie, od Celtic Kings až po Tropico 3, respektive Tropico 4, na kterém pracují, a vyjde snad někdy na podzim. V mezičase však mezi hráče vhodí jakousi svoji bokovku, totální žánrový odklon v podobě historické akce The First Templar, která na konci nového videa odhalila, že se po několikaměsíčním odkladu objeví na trhu letos v květnu pro PC a Xbox 360.

Záběry ze hry vám prostě nenalžou, že půjde o audiovizuální zázrak. Zastaralá grafika a špatná angličtina v traileru vzbuzují jisté pochybnosti. Potenciální přitažlivost hry však spočívá v něčem jiném – v neobvyklém spojení dvou postav, v prostředí potemnělé Evropy 13. století a v kooperativní hratelnosti, která je založena hlavně na soubojích. Singleplayer, ve kterém se můžete přepínat mezi oběma postavami (rytíř - templář, z kacířství obviněná šlechtična) je věc povinná, hlavně však hra spoléhá na klasické kooperativní schéma – každý z hráčů si vezme jednu postavu, vzájemně se doplňují v boji, své postavy rozvíjí různými cestami v rámci jednoduchého RPG systému a když se jeden z nich odpojí, nahradí jej bez přerušení AI.

zdroj: Archiv

Fakt, že se jedná o první titul Haemimont v rámci akčního žánru, je samozřejmě na pováženou, zejména s ohledem na výslednou kvalitu, protože zkušenosti jsou zkušenosti. Ale není vyloučeno, že právě souboje nebo atmosféra hry případné nedostatky ve zpracování vynahradí. Dozvíme se to však až v květnu.

Nejnovější články