Takticko akční XCOM v upravené podobě vyjde v srpnu
zdroj: tisková zpráva

Takticko akční XCOM v upravené podobě vyjde v srpnu

26. 4. 2013 10:20 | Novinky | autor: Adam Homola |

Zatímco tahový XCOM: Enemy Unknown vyšel a byl hodně povedený, akční XCOM, který 2K představila už skoro před třemi lety, pořád ne a ne vyjít. Nakonec došlo ke klasickému restartu vývoje - tvůrci z 2K Marine (Bioshock 2) se na docela dlouhou dobu odmlčeli, o hře se nevědělo vůbec nic a jen sem tam vystrčila růžky nějaká spekulace. Před pár dny tvůrci z 2K slíbili, že novou podobu XCOMu odhalí v pátek a opravdu jsme se dočkali. S lehkou změnou hry jde ruku v ruce i změna názvu. Zapomeňte na jednoduchý XCOM a zvykněte si na The Bureau: XCOM Declassified.

Zatím toho 2K Marine moc neřekli, ale z toho mála, co je zatím oficiálně venku, to na zas tak radikální změny v konceptu hry nevypadá. Už před těmi cca třemi lety to měla být taktická střílečka z šedesátých let, což platí pořád. Dříve se ozývaly hlasy, které souboje tehdejšího XCOMU přirovnávaly k akční rovině Mass Effectu. Zase tak daleko od pravdy to asi nebude, i když sami vývojáři přirovnávají akci spíše k jakémusi mixu mezi metodickým Full Spectrum Warrior a trochu rychlejším Rainbow Six. Tedy žádné Gears of War nebo Call of Duty. Pořád sice střílečka, ale taktická, s opatrným postupem a důrazem na plánování a uvažování.

...

Sám Morgan Gray, kreativní šéf 2K Marine, hru popisuje jako 3rd person taktickou týmovou střílečku, ve které půjdete mimozemšťanům po krku přímo na bojišti. “Co se týče hratelnosti, snažíme se o velmi výrazný taktický přístup. Tedy hru, která opravdu vyžaduje schopného hráče, a která takového hráče očekává, podobně jako ostatní XCOM hry. Nebude to žádná Rambo akce, ale budete muset používat hlavu, celý váš tým a technologie, které máte k dispozici. Budete muset vytvářet plány a pak podle nich postupovat,” řekl Gray v rozhovoru pro Polygon.

Hru taky nepůjde zapauzovat, všechno se bude odehrávat v reálném čase. Na taktice a plánech tak bude hodně záležet, protože vás žádná pauza, jako třeba v prvním Mass Effectu, nezachrání. I přesto bude ale ve hře jakýsi mód “battle focus”, který čas trochu zpomalí. O samotném příběhu se zatím nic moc neví, jen že se bude zaměřovat na počátky XCOM organizace.

Zvětšit zdroj: tisková zpráva

The Bureau se bude odehrávat v roce 1962 a hráč se ujme role speciálního agenta Williama Cartera - jeho a vaším úkolem bude jak boj s mimozemskou invazí, tak likvidaci stop po jejich existenci. The Bureau: XCOM Declassified vyjde 23. srpna na PC, Xbox 360 a PlayStation 3.

Nejnovější články