Take-Two zeštíhluje. Propouští přes 600 zaměstnanců a ruší projekty
zdroj: Rockstar

Take-Two zeštíhluje. Propouští přes 600 zaměstnanců a ruší projekty

18. 4. 2024 9:10 | Novinky | autor: Jakub Malchárek |

Jeden z největších vydavatelů, který se stará o distribuci sérií jako GTA, Red Dead Redemption, Mafia, NBA 2K nebo Borderlands, se přidává na stále prodlužující seznam firem, které se letos rozloučí se stovkami svých zaměstnanců. Americká společnost propustí zhruba 5 % pracovní síly, bez práce skončí asi 600 lidí.

Plán na snižování nákladů společnost oznámila Komisi pro kontrolu cenných papírů, cílem je zvýšit marži firmy. „Take-Two přehodnocuje rozpracované projekty a zeštíhluje organizační strukturu, což znamená snížení počtu zaměstnanců a náborových nákladů,“ stojí ve zprávě. Vydavatel, pod kterého spadá i celá řada studií včetně Rockstaru, Supermassive Games, 2K, Private Division nebo Zynga, zruší i vývoj některých nejmenovaných titulů.

Oznámení o vyhazovech přichází asi dva měsíce po tom, co se šéf firmy Strauss Zelnick zaklínal, že v Take-Two nemají propouštění v plánu. Americký gigant zároveň koncem minulého měsíce koupil v přepočtu za skoro 11 miliard korun od Embraceru studio Gearbox, autory barvité střílečky Borderlands.

Take-Two vyčísluje, že ve zrušených projektech, odstupném a dalších výdajích spojených s redukčním plánem utopí v přepočtu 3,7 až 4,7 miliard korun. S propouštěním má být vydavatelství hotové do konce roku. Pro ilustraci: Jen v posledním kvartále firma reportovala čistý výnos za produkty nebo služby po odečtení všech srážek a poplatků přes 28 miliard korun. Příjmy společnosti plynou převážně z GTA Online, GTA V a NBA 2K 23.

Nejnovější články