Suda51 remasteruje nejdůležitější výtvor své kariéry – Killer7
zdroj: tisková zpráva

Suda51 remasteruje nejdůležitější výtvor své kariéry – Killer7

29. 5. 2018 15:37 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Psal se rok 2005. Ti, kdo doma měli některou z konzolí PlayStation 2 a GameCube, možná narazili na zvláštně vypadající hru Killer7. Tehdy u nás ještě neznámý autor Goiči Suda (Suda51) se právě s ní poprvé ve své kariéře odhodlal nakouknout i na jiný než japonský trh. Tohoto rozhodnutí opravdu nelitoval. Nyní se po třinácti letech vrací do zlomového bodu života, aby tento netradiční titul nabídl i dnešnímu publiku.

Sudovy hry jsou pravděpodobně úplně vším, jen ne něčím obyčejným. Platí to i o Killer7, která spájí prvky adventury s onrail střelbou z první osoby. Hra vypráví netradiční příběh důchodce Harmana Smitha, který vystupuje pod sedmi odlišnými osobnostmi. Odtud logicky pochází název celé hry.

V Killer7 si vyzkoušíte všech sedm vrahů „rodiny“ Smithových, prozkoumáte jejich speciální schopnosti a ve výsledku se sami rozhodnete, za koho se vám hraje nejlépe. Nicméně k vyřešení některých hádanek a jiných situací budete muset sáhnout po odpovídající osobnosti. Více o samotné hře se dočtete v tehdejší recenzi Františka Fuky.

zdroj: Archiv

Remasterovaná verze Killer7 naštěstí vzniká pod dohledem původního autora ve stejném studiu Grasshopper Manufacture (s jistou pomocí studia Engine Software). Z hlediska renovace nejde o nic velkého, pouze o přizpůsobení vizuálu dnešním monitorům a začlenění podpory ovládání pomocí klávesnice a myši. Ještě aby ne, když se hra chystá během podzimu zatím jen na Steam

Není to poprvé, kdy se Goiči Suda vrací ke svým největším zářezům. V roce 2016 vrátil život adventuře The Silver Case, která původně vyšla v roce 1999 exkluzivně na prvním PlayStationu a pouze v Japonsku. Letos v březnu se pak postaral o remaster pokračování The 25th Ward: The Silver Case. V obou případech myslel kromě počítačů i na PS4, tak snad se časem dočká stejné péče i Killer7.

Nejnovější články