Studio Niantic zrušilo čtyři projekty a propouští 90 zaměstnanců
zdroj: Foto: Pokémon Company

Studio Niantic zrušilo čtyři projekty a propouští 90 zaměstnanců

30. 6. 2022 11:54 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Navzdory tomu, že hráči a hráčky už v mobilním Pokémon Go celkově utratili přes 140 miliard korun, na tento úspěch v žánru licencovaných her na geolokačním principu se studiu Niantic zatím navázat nepodařilo. Společnost tak byla nucená přistoupit k úsporným opatřením, v rámci nichž propustí osm procent zaměstnanců (85-90 lidí) a zruší čtyři rozpracované projekty.

Mezi mobilní hry, které už nespatří světlo světa, patří mimo jiné loni oznámená Transformers: Heavy Metal. Druhý zrušený titul Niantic ohlásil už předloni ve spolupráci s britským divadelním souborem Punchdrunk, s nímž měl pracovat na herní adaptaci Hamleta. U dalších dvou projektů známe pouze kódová jména Blue Sky a Snowball, přičemž veřejnosti odhaleny nebyly.

„Jsme vděční za příspěvky všech, kteří Niantic opouštějí a během tohoto náročného přechodu je budeme plně podporovat,“ říká mluvčí společnosti Niantic ve vyjádření pro Bloomberg.

Navzdory stabilním příjmům z Pokémon Go, které ročně zatím neklesly pod miliardu dolarů, žádná z dalších her v augmentované realitě vydaných od roku 2016 úspěch nezvládla zopakovat. V roce 2019 vydaná Harry Potter: Wizards Unite si po počátečním zájmu neudržela dostatečně širokou hráčskou základnu a své servery zavřela na začátku letošního roku, skončila i mobilní hra na motivy deskovky Osadníci z Katanu a podobný osud patrně čeká loňskou Pikmin Bloom, která žádnou velkou díru do světa také neudělala.

I přes propouštění a množství zrušených projektů Niantic na letošní rok stále chystá další mobilní hru s augmentovanou realitou s názvem Peridot, před několika dny pak oznámil partnerství s NBA, s níž chystá titul NBA All-World. Co jiného než geolokační hru na mobily s augmentovanou realitou. Třeba to tentokrát vyjde?

Nejnovější články