Streamy akce Summer Games Done Quick vybraly desítky milionů na charitu
zdroj: Games Done Quick

Streamy akce Summer Games Done Quick vybraly desítky milionů na charitu

4. 7. 2022 12:20 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

To, že se streamováním her dá vydělat slušný balík, je dobře známá věc, ale peníze diváků nemusí mířit jen do kapes jednotlivých streamerů. Najdou se i hráči, kteří veškerý výdělek získaný po čas vysílání posílají na charitu. Říkají si Games Done Quick a s jejich pomocí získávají charity desítky milionů korun.

V uplynulém týdnu proběhl další ročník letní série streamů nazvaný Summer Games Done Quick, který se po delší době konal opět fyzicky v Bloomingtonu v Minnesotě. Během sedmi dní bylo odvysíláno více než sto streamů, v nichž se hráči snažili dohrát nejrůznější tituly za co nejkratší čas.

K vidění byla například The Legend of Zelda: Ocarina of Time dokončená pod jednu hodinu, Super Mario Sunshine zahraný za tři hodiny, Elden Ring pokořený do hodiny, Yakuza: Like a Dragon trvala čtyři hodiny, Doom Eternal dvě hodiny a třeba takový Control se dostal k závěrečným titulkům za hodinu a půl. Všechny streamy najdete na YouTube.

Diváci mohli během živého vysílání posílat libovolné částky na charitu Lékaři bez hranic a celkem se během jediného týdne vybraly astronomické 3 miliony dolarů, v přepočtu téměř 72 milionů korun. Nejvyšší příspěvek činil 5,5 milionu korun, v průměru lidé přispívali 1 700 korunami a medián činí 600 korun.

Na pokoření rekordu to ale nestačilo. Ten padl zkraje letošního roku v rámci druhého tradičního streamování Awesome Games Done Quick, které i navzdory tomu, že probíhalo pouze online, vybralo rekordních 3,4 milionu dolarů, tedy přes 81 milionů korun (v tomto případě pro boj s rakovinou).

Speedrunnerský maraton Games Done Quick tak v letošním roce vybral na charitu 153 milionů korun. Můžeme k tomu připočíst ještě tři miliony z únorového, čistě ženského maratonu Frost Fatales, který zatím nemá takovou tradici a ke kterému se v srpnu přidá ještě další maraton v podání žen Flame Fatales.

Nejnovější články