Stellaris update 1.2 s podtitulem Asimov zásadně mění řadu aspektů povedené strategie
zdroj: tisková zpráva

Stellaris update 1.2 s podtitulem Asimov zásadně mění řadu aspektů povedené strategie

28. 6. 2016 15:55 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Sci-fi strategie Stellaris vyšla již v květnu, již předem ale Paradox Interactive avizovali, že vydáním práce na hře nekončí a jako u ostatních titulů z jejich studií se jí budou věnovat dlouhodobě. Důkazem toho je nová aktualizace Asimov, pojmenovaná po slavném spisovateli science fiction, jejíž výčet novinek vydal vývojářům hned na tři samostatné články.

První příspěvek hovoří o grafických úpravách hry a o tom, co vlastně tvoří většinu vzhledu hry – renderované pozadí. Vylepšení této složky znamenalo ve zkratce vytvořit obsáhlou texturu a tou obalit kouli, ve které se hráč pohybuje. Úplně jednoduché to ale samozřejmě nebylo a tvůrci museli nejprve překročit řadu problémů. 

Druhý blog se již věnuje samotným herním prvkům a začíná popisem přepracovaného sytému hranic, jež jsou standardně otevřené neutrálním stranám a uzavřené vůči nepřátelům. Pokud ale někde uzavřené hranice způsobí, že se lodi hráče nemohou vrátit, jde je lze označit jako ztracené v akci. Takové koráby se znepřístupní a objeví se na území hráče automaticky o několik tahů později.

Změn se také dočkala cena za expanzi vašeho území, která bude přímo ovlivněné tím, jak daleko od vlastního území hodlají hráči budovat nové základny. Pochopitelně vzdálenější základna znamená více nákladů spojených s jejím rozvojem.

Mírných předělávek se dočkala také diplomacie, v níž se například představí obranné pakty. Ty, nepřekvapivě, znamenají, že pokud na jednoho z týmu někdo zaútočí, tak do konfliktu automaticky vstupují i další členové obranného paktu. S tím souvisí také možnost vyzvat sousedící impéria na společné tažení, ovšem za předpokladu, že spolu máte dobré vztahy.

Stellaris zdroj: tisková zpráva

A konečně poslední příspěvek se věnuje přehlednějším bitvám (lodě mohou útočit z větších vzdáleností), různým režimům map (zobrazit lze například mapu z pohledu diplomacie či nálad a vztahů) a možnost narazit na nomády. To je národ bloudící vesmírem, který se čas od času objeví a vznese nějaké přání či požadavek. Například možnost usídlit své lidi na cizím území či prodat nějaké koráby.

Mezi další novinky pak patří ještě diplomatické incidenty typu odhalení špionáže, nové válečné cíle (můžete donutit nepřítele zcela opustit planetu či systém) a přepracování chování frakcí otrokářů. Novinek je zkrátka přehršel, a pokud jste Stellaris již dlouho nespustili a nebo se teprve chystáte ke koupi, tak možná právě nyní nastala ta pravá příležitost.

zdroj: Archiv

Nejnovější články