Stealth akce Shadwen od tvůrců Trine vyjde příští měsíc
zdroj: tisková zpráva

Stealth akce Shadwen od tvůrců Trine vyjde příští měsíc

15. 4. 2016 10:17 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Naposledy jsme o stealth akci Shadwen psal v únoru, kdy autoři vydali netradiční demo – čím lidí si jej zahraje a čím úspěšnější budou, tím levnější bude i výsledná hra. Cena té se nakonec ustálila na necelých 15 dolarech za PC verzi, kam spadla z původních 35 dolarů. Shadwen vyjde i na PS4, ale té se snížení ceny netýká, byť hra asi nebude stát 35 dolarů. Zjistíme to ale brzy, protože vyjde už v květnu.

Netradiční stealth akce od tvůrců série Trine se, kromě jiného, pokusí zaujmout podobnou mechanikou jakou se prezentovala akce Superhot – pokud se hlavní hrdinka Shadwen nepohybuje, stojí i čas. Vedle hrátek s časem pak vývojáři před hráče staví i neobvyklé dilema – rozhodnete se zabíjet své protivníky, nebo vezmete ohled na fakt, že vás doprovází malé dítě a raději budete situace řešit nenásilně?

Statistiky z demoverze pár čísel nabízí. Demo si stáhlo 20 tisíc lidí a počet kolektivně zabitých nepřátel se vyšplhal na 100 tisíc. Teoreticky je pět mrtvých na hru málo. Jenže nevíme, kolik možných obětí v demu bylo a především, nevíme, kolik lidí si demo jen stáhlo, ale pak už nehrálo.

Jedna smrt je ale v plánu hlavní hrdiny, vražedkyně Shadwen jistá - její mise je zabít krále. A cestou pokud možno nezměnit malou Lily, jak se dívenka po jejím boku jmenuje, v bezcitné monstrum, které vidí zabití jako legitimní řešení situace.

zdroj: Archiv

Nejnovější články