Spoluzakladatelé Rocksteady založili nové studio a přetahují do něj staré známé
zdroj: Foto: Rocksteady

Spoluzakladatelé Rocksteady založili nové studio a přetahují do něj staré známé

18. 1. 2024 15:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Sefton Hill a Jamie Walker, dvojice zakladatelů Rocksteady Studios, se pustili do nového etapy svých kariér a založili londýnské herní studio Hundred Star Games se zaměřením na AAA hry. Na rozdíl od jejich předchozího velkého studia o 250 zaměstnancích plánují tentokrát pracovat s relativně malým týmem čítající zhruba stovku zkušených profíků v kombinaci s nadějnými talenty.

Pikantní je, že Hundred Star Games přetahuje známé tváře. Někteří přední vývojáři a šéfové oddělení z Rocksteady údajně odešli, a z HSG se tak pomalá stává něco jako „nové Rocksteady“, jak naznačuje Polygon.

Odchod Hilla a Walkera z Rocksteady před dvěma lety znamenal konec jedné dlouhé, především batmanovské éry. Oba pánové odešli v průběhu vývoje blížící se Suicide Squad: Kill the Justice League, přičemž Hill byl do té doby kreativním ředitelem a Walker ředitelem studia.

Co bude v novém studiu vznikat, samozřejmě ještě nevíme, na to je stále příliš brzy a dá se předpokládat, že prioritou pro Hilla a Walkera bude nejdříve nábor lidí, nikoliv nějaký překotný vývoj nové velké hry.

Rocksteady mezitím dokončují zmíněné Suicide Squad, které v posledních dnech sbírá spíše negativní a rozporuplné reakce. Nicméně plná hra stále ještě nevyšla, a tak si nezbývá než počkat, jestli to studio dříve známé špičkovými Batmany ze série Arkham dotáhlo na další vrchol, nebo zda se opravdu potvrdí nelichotivé první dojmy.

Nejnovější články