Sony po oznámení remasteru Horizon Zero Dawn zvedla cenu původní hry na dvojnásobek
zdroj: Sony

Sony po oznámení remasteru Horizon Zero Dawn zvedla cenu původní hry na dvojnásobek

28. 9. 2024 13:00 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Na středečním State of Play jsme se dočkali pompézního oznámení remasteru Horizon Zero Dawn pro PC a PS5 od Guerrilla Games a mistrů portování z Nixxes. S o poznání menší pompou ovšem v této souvislosti Sony zvýšila cenu původní hry pro PlayStation 4.

Jak můžete sami zkontrolovat na porovnávači cen PSPrices.com, ještě v úterý jste mohli Horizon Zero Dawn Complete Edition na PlayStation Store pořídit za 469 korun, ve středu ovšem cena sedm let staré hry vyskočila na 949 korun.

Skokové zdražení patrně souvisí s faktem, že si majitelé původní hry budou moct pořídit upgrade na remasterovanou verzi za 10 eur (asi 250 korun). V případě, že jste Horizon Zero Dawn už vlastnili, pak se vám upgrade vyplatí, ale pokud byste si hru pořídili až teď, zaplatíte v součtu stejnou cenu, jako kdybyste kupovali rovnou Horizon Zero Dawn Remastered.

Remasterovaná verze slibuje grafiku se stejnou mírou detailů, jaké mělo pokračování Horizon Forbidden West, stejně jako víc než 10 hodin znovu nahraných rozhovorů a s tím souvisejících hezčích animací. Více využije také možností ovladače DualSense, vylepšení dozná také zvuková stránka a těšit se můžete také na široké možnosti nastavení přístupnosti. 

Horizon Zero Dawn Remastered vychází 31. října na PC a PS5. Hra se bohužel, na rozdíl od druhého dílu, ani tentokrát nedočká oficiální české lokalizace – alespoň pro PC port nicméně vzniklo hned několik překladů do češtiny od fanoušků.

V těsném závěsu se pak Aloy dočká své vlastní akční adventury v kostičkovaném světě Lega, odlehčený spin-off Lego Horizon Adventures vychází 14. listopadu na PC, PS5 a Switch.

Smarty.cz

Nejnovější články