Sony nestíhá vyrábět PlayStation 5. Čipy nebudou minimálně do příštího roku
zdroj: Foto: Sony

Sony nestíhá vyrábět PlayStation 5. Čipy nebudou minimálně do příštího roku

12. 11. 2021 14:50 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Sony má problémy s výrobou konzolí PlayStation 5 a interně snížila předpověď vyprodukovaných konců pro aktuální fiskální rok končící březnem 2022. Uvádí to Bloomberg s odvoláním na zdroje blízké výrobě, které si přály zůstat v anonymitě.

Dle původních odhadů chtěla společnost do března vyrobit 16 milionů kusů konzolí, nově cílí na výrobu 15 milionů, což zkomplikuje i cíl jich zákazníkům před začátkem dubna prodat 14,8 milionů kusů.

Firmu mají trápit jak logistické problémy, tak i bezprecedentní globální nedostatek čipů. Podle Bloombergu součástky na výrobu PS5 často přijíždějí k montážním linkám se zpožděním. Sony v minulosti předpověděla, že do března 2023 prodá 22,6 milionů kusů konzole, dle výrobních partnerů je ale tato varianta nepravděpodobná ne kvůli nízkému zájmu, ale právě kvůli komplikacím při výrobě.

S problémy v souvislosti s nedostatkem čipů zápasí také Nintendo, které před týdnem obdobně snížilo svou předpověď počtu prodaných kusů pro aktuální fiskální rok o 1,5 milionu. Potíže se nevyhnuly ani Valve, jehož handheld Steam Deck se kvůli čipové krizi opozdí minimálně o dva měsíce a nestihne tak letošní Vánoce. Nedostatek čipů pak trápí i výrobce grafických karet pro PC a notebooky.

Nejnovější články