Skyrim oslaví své 10. výročí next-gen updatem zdarma a novou edicí hry s 500 mody
zdroj: Foto: Bethesda

Skyrim oslaví své 10. výročí next-gen updatem zdarma a novou edicí hry s 500 mody

20. 8. 2021 13:25 | Novinky | autor: Jiří Svák |

Co myslíte, kdo vyhraje souboj o hru s nejvíce vydáními? GTA V, anebo Skyrim? Po včerejším QuakeConu k tomu má pátý díl The Elder Scrolls dobře našlápnuto, protože Bethesda oznámila další edici Skyrimu s podtitulem Anniversary Edition, která dorazí přesně na výročí vydání původní hry, tedy 11. listopadu 2021.

Nová verze bude obsahovat Skyrim Special Edition se všemi datadisky a více než pětistovku modů z Creation Clubu, což je oficiální tržiště s fanouškovskými výtvory kurátorovanými přímo Bethesdou. Obsahem by mělo jít o nové úkoly, dungeony, předměty či kouzla, tedy takový průlet tím, co komunita za dekádu života Skyrimu vytvořila.

SKYRIM10 zdroj: Foto: Bethesda

Skyrim Anniversary Edition se bude prodávat jako samostatná edice, přičemž ani pro majitele Special Edition nepůjde o update zdarma. Ti by podle oznámení měli alespoň dostat výhodnou nabídku updatu, se kterou budou moci povýšit na výroční verzi levněji.

Co však bude zdarma, je next-gen update pro konzole PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Momentálně je hra dostupná na obou nových konzolích pouze v režimu zpětné kompatibility, což by měl nový update napravit. Podle slovíčka „enhanced“ v tiskové zprávě by se hra měla dočkat i nějakých vylepšení, ale zda půjde o osvěžení vizuální stránky či vyšší FPS, anebo jen o drobné kosmetické úpravy, zatím nevíme.

V rámci 10. výročí se ale všichni majitelé bez ohledu na platformu mohou těšit na herní dáreček. Do Skyrimu oficiálně zavítá rybaření, survival mód a nový quest Saints and Seducers. Bethesda si tak očividně velmi přeje, aby se hráči znova vydali trávit čas na nehostinný sever.

Nejnovější články