zdroj: Disney

Simulátor života Disney Dreamlight Valley je plný populárních filmových postaviček

28. 4. 2022 11:30 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Bylo, nebylo jedno malebné údolí zvané Dreamlight Valley, kde spolu v klidu a míru trávily své životy nejrůznější postavičky z animáků od Disneyho a Pixaru. Jednoho dne se ale něco nehezky zvrtlo, všichni začali zapomínat, ze země vylezly ohavné ostnaté výhonky a celý svět potemněl.

Obyvatelé údolí vyhledali útočiště za nedobytnými zdmi Snového zámku, kde započalo čekání na spásu. A tu jim přinášíte vy! Je na vás, abyste místu navrátili jeho původní radostnou atmosféru, přivedli do světa zpátky magii a pomohli obyvatelům rozpomenout se na všechny ty krásné vzpomínky.

Disney oznamuje simulátor života Disney Dreamlight Valley, který bude jakousi odpovědí na Stardew Valley plnou dobře známých postav z nejrůznějších animáků. V údolí budete pěstovat různé plodiny, z nichž posléze uvaříte voňavé a chutné dobroty. Na vás bude zvelebení celé vesnice od stavby domů a úpravu krajiny po dekoraci interiérů a výrobu vlastního oblečení.

Disney Dreamlight Valley zdroj: Disney

Jakožto rozený dobrodruh či rozená dobrodružka budete údolí moct opouštět a prozkoumávat okolní biomy, kde se spřátelíte s nejrůznějšími postavičkami a budete pro ně plnit úkoly. Narazíte tu na známé tváře z Příběhu hraček, Lvího krále, Ledového království, Příšerek s.r.o., ale nechybí ani ty z filmů VALL-I či Ratatouille.

Disney na hře spolupracuje se společností Gameloft, která pro ně už v minulosti vytvořila několik her jako třeba Disney Magic Kingdoms a Disney Princess Majestic Quest. Disney Dreamlight Valley ale vypadá na větší titul než na pouhou mobilní hříčku hratelnou i na počítačích. Ostatně mobily ve výčtu platforem vůbec nejsou.

Disney Dreamlight Valley vyjde někdy v příštím roce na počítačích, Macu, PlayStationu 4, PlayStationu 5, Xboxu One, Xboxu Series X|S a Switchi. Bude free-to-play s možností dokoupit si zatím nespecifikované věci.

Ještě předtím se hra během letošního léta vydá do předběžného přístupu, do nějž bude vstup omezen buď zakoupením founder’s packu obsahujícím kosmetické drobnosti a herní měnu, nebo vám k němu bude stačit i předplatné Xbox Game Pass. Ke hraní přitom nebude potřeba stálé internetové připojení.

Nejnovější články