zdroj: Bloober Team

Silent Hill 2 remake ukazuje souboje, ale datum vydání pořád schovává

1. 2. 2024 5:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Na včerejší prezentaci State of Play se fanoušci hororů dočkali nového traileru na očekávaný remake Silent Hill 2, který vyvíjí Bloober Team ve spolupráci s Konami. Trailer vytáhnul z rukávu poměrně strašidelné prostředí a hrozivé nepřátele, což mi jen potvrzuje, že remake, na rozdíl od původní dvojky, raději vynechám.

Mnoho detailů o hře sice pořád nevíme, ale očekává se, že remake hororové klasiky z roku 2001 zachová podstatu originálu, a to mimo jiné i díky účasti skladatele Akiry Yamaoky a výtvarníka Masahira Ita.

Jakožto remake kultovní hry s sebou Silent Hill 2 nese velká očekávání a bude zajímavé sledovat, jestli se je tvůrcům podaří naplnit. A třeba tím i dlouho strádající sérii nakopnout novým směrem, což by už vážně potřebovala. Jen to přílišné soustředění na akci v traileru budí podezření, že Bloober Team nemusel úplně pochopit, v čem tkví pointa Silent Hill. Necháme se překvapit.

Na State of Play se ukázal mimochodem také Silent Hill: The Short Message, titul z pohledu první osoby, který je už nyní k dispozici zadarmo.

Remake Silent Hill 2 vyjde exkluzivně na PlayStation 5, ovšem zatím neznámo kdy. Hra nemá ani přibližné datum vydání a vzhledem k absenci informací a obecně poměrně tichému vývoji, si na výsledek asi ještě nějakou dobu počkáme. Později by pak měla dorazit i na PC.

Nejnovější články