Respawn už zjevně pracuje na dalším díle série Star Wars Jedi
zdroj: Foto: Se svolením Respawn Entertainment

Respawn už zjevně pracuje na dalším díle série Star Wars Jedi

11. 7. 2023 10:13 | Novinky | autor: Ondřej Partl |

Další peripetie Cala Kestise ve Star Wars Jedi: Survivor dorazily na počítače a konzole koncem dubna a samotní tvůrci se pyšnili tím, že se jim pokračování povedlo vytvořit velice rychle i přes problémy s pandemií onemocnění covid-19. Toto efektivní tempo studiu Respawn vyhovuje, protože už zjevně pracuje na třetím díle.

zdroj: vlastní video redakce

Naznačují to různé pracovní nabídky, které se snaží zlákat nové zaměstnance na několik volných pozic. Jde například o hlavního scenáristu (děkujeme Wccftech) nebo vrchního pracovníka v oddělení vizuálních efektů (děkujeme Tech4Gamers). Hlavní je ovšem to, že všechny inzeráty vysloveně zmiňují, že zájemci budou pracovat na novém dobrodružství z předaleké galaxie, přímo konkrétně na sérii Star Wars Jedi.

V inzerátu pro pracovníky s vizuálními efekty se zároveň zmiňuje, že je velkou výhodou zkušenost s Unreal Enginem 5. Dá se proto odtušit, že na něj tým při vývoji nového dílu přejde. Takové rozhodnutí se jeví jako zcela logické. Navíc by mohlo výrazně posunout vizuální stránku zase o notný kus dále a vzhledem k mnoha přítomným světelným efektům by se třeba technologie Lumen mohla opravdu hodit.

S přihlédnutím k tomu, že se hledají uchazeči na poměrně klíčové pozice, bude vývoj ještě v zárodku. Nicméně vzhledem k tomu, že Star Wars Jedi: Survivor se setkalo se všeobecně velice pozitivním přijetím, dává smysl, že se v dobrodružství mladého Kestise bude pokračovat dále. Zároveň si vedoucí projektu Stig Asmussen splní svůj dřívější sen udělat ze série trilogii.

Budeme-li předpokládat, že celek v nastoleném tempu bude i nadále pokračovat, nevyskytnou se nějaké komplikace a vývoj potrvá zase zhruba tři a půl roku, třetího dílu bychom se mohli dočkat v druhé polovině roku 2026, případně začátkem roku 2027.

Hráči na PC by ale určitě uvítali, aby se vývojáři tentokrát více zaměřili na jejich verzi tak, aby nabídla lepší optimalizaci a stav, než s jakým při vydání přišla dvojka.

Nejnovější články