Remake komiksového XIII představuje bohatý zbraňový arzenál
zdroj: Microids

Remake komiksového XIII představuje bohatý zbraňový arzenál

19. 10. 2020 12:30 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Nestává se zas tak často, aby se svojí herní adaptace dočkaly i méně známé evropské komiksy. V roce 2003 ovšem nastala výjimka, když Ubisoft vydal hru podle belgického díla XIII, které vypráví příběh o muži se ztrátou paměti a jeho pokusu odhalit spiknutí za účelem svržení vlády Spojených států.

Ačkoli osobně mám na hru pozitivní vzpomínky a cel-shadovaná grafika byla ve své době velmi neotřelým prvkem, asi se shodneme, že XIII nepatří mezi tituly, které by nám paměť zaměstnávaly příliš často. I proto bylo oznámení remaku pro moderní herní systémy překvapením. Nová verze byla oznámena loni na jaře s plánovaným vydáním v listopadu 2019, nakonec ale došlo k ročnímu odkladu a aktuální (a snad finální) datum vydání je 10. listopad letošního roku.

Na hře pracují vývojáři ze studia PlayMagic, kteří ji vyvíjejí pod křídly vydavatelství Microids. Zhruba tři týdny před vydáním se chlubí novým trailerem věnujícím se zbraňovému arzenálu. Od skromných začátků s holýma rukama a 9mm pistolí se přes magnum, M16 nebo dvouhlavňovou brokovnici dostaneme třeba i k bazuce, nebude chybět ani odstřelovací puška nebo možnost střílet ze dvou samopalů současně.

Pokud raději volíte tišší přístup, určitě přijde vhod tlumič, případně kuše nebo harpuna, a s ohledem na příběh se taky dostaneme k nějakým těm špionským nástrojům, jako je směrový mikrofon, případně vystřelovací kotvička.

Hra je momentálně v plánu pro PC, PlayStation 4, Xbox One a Switch.

Nejnovější články