Red Dead Redemption 2 vás naučí poznávat zvířata, ukázala studie
zdroj: Rockstar

Red Dead Redemption 2 vás naučí poznávat zvířata, ukázala studie

14. 7. 2021 12:45 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Také jste rodičům říkali, že hry mají edukativní potenciál, když vás v dětství vyháněli od počítače nebo od konzole? Samozřejmě není řeč o střílení nepřátel v Call of Duty nebo přejíždění chodců v GTA, ale spousta mých vrstevníků se z her naučila slušně anglicky (než přišla další generace a začala kňučet cosi o lokalizacích), strategie nám mohou dost prozradit o historii, ale i o základech ekonomie a dalších příkladů by se dala najít spousta.

Série Assassin's Creed na výukovou vlnu naskočila s dedikovaným režimem Discovery, který hru zbavuje násilného obsahu a umožňuje zábavnou a interaktivní formou zjistit víc o starověkém Egyptě, antickém Řecku a brzy snad i o vikinských dobrodružstvích raného středověku. Jak se ale ukázalo díky studii jistého britského učitele biologie, poučit vás může i Red Dead Redemption II, a to bez speciálních módů.

Uživatel Redditu s přezdívkou SaiRookwood na fóru sdílel výsledky pokusu, který spolu se svými kolegy provedl před několika měsíci. Hráčům videoher ukázali patnáct fotek skutečných zvířat, která se objevují ve světě Red Dead Redemption II. Ti, kteří hit od Rockstar Games hráli, dokázali v průměru správně určit deset z nich, o tři více než hráči, kteří se hrou neměli žádnou zkušenost. Ještě lepších výsledků pak dosáhli ti, kteří hru hráli nedávno, více hodin, případně v online režimu hrají roli Naturalist.

Nakonec měli účastníci popsat své zážitky z herního světa, které se týkaly přírody nebo zvířat. Podle SaiRookWooda byly některé z nich skutečně velmi poutavé a vyplývá z nich, že hravá forma je (nepřekvapivě) mnohem účinnější než prosté memorování podle obrázků.

Nejnovější články