První velká aktualizace pro Balatro je tady, upravuje hratelnost i engine
zdroj: Playstack

První velká aktualizace pro Balatro je tady, upravuje hratelnost i engine

3. 5. 2024 13:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Nejlepší hra posledních měsíců? Jistě, bylo toho hodně, ale Balatro okouzlilo a na chvíli skoro paralyzovalo téměř celou naši redakci. Návyková karetní hra teď dostává svůj první velký update, který je už k mání na Steamu a upravuje jak hratelnost, tak i engine.

Aktualizace přináší celou řadu vylepšení, včetně zajímavé úpravy ceny žolíka Fibonacci, který nyní stojí 8 dolarů místo 7, což je hravě odůvodněno slovy „protože Fibonacci“. Proti téhle posloupnosti se zkrátka nemůžete vzbouřit. Patch také aktualizuje krásně pojmenovaný engine Love2D, řeší zadrhávání výkonu na Windows a Steam Decku či zavádí VC++ 2022 coby nezbytnou součást instalace. Vůbec došlo k několika optimalizacím hry tak, aby běžela ještě lépe.

Mezi další novinky patří možnost omezení pohybu v nastavení, která zmírní rušivé prvky jako specificky se pohybující pozadí a kývající se pohyby karet, což mohlo někomu vadit.

Vývojář, který si říká LocalThunk, zároveň s vydáním updatu oznámil, že na aktualizacích pro verze pro PlayStation, Xbox a Switch usilovně pracuje. K certifikaci je prý provozovatelům konzolí pošle během příštího týdne, konkrétní datum vydání však autor Balatra neuvedl.

Kompletní seznam všech změn najdete na stránce hry na Steamu a jde o docela divoké čtení, ve kterém jsem se, přiznávám, místy ztrácel i já. Každopádně Balatro je teď zase o kus lepší, dostalo hromadu oprav, úprav, vyřešily se některé bugy a hlavně došlo k velké změně balancu u spousty karet, a tak máme všichni zase o důvod víc hru zase zapnout a zabít u ní další hodiny.

zdroj: vlastní video redakce

Nejnovější články