zdroj: Nacon

Prozkoumejte letos v létě zubožený svět v RPG GreedFall 2: The Dying World

2. 3. 2024 8:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Fantasy RPG GreedFall od Spiders ze září roku 2019 z vás udělalo kolonizátora na nově objeveném ostrově, kde bylo na vás, jak přistoupíte k domorodcům a jejich vztahu k přírodní magii. V chystaném pokračování GreedFall 2: The Dying World se role obrátí.

Tentokrát si zahrajete za původního obyvatele a místo domovského ostrova budete objevovat titulní umírající svět, tedy pevninský kontinent Gacane, odkud kolonizátoři pocházejí. Jelikož teď tvůrce neomezuje geografie ostrova, ale mají k dispozici celý světadíl, počítejte s větším otevřeným světem.

Můžete se těšit na známé frakce, ale samozřejmě i na nějaké nové, z nichž si budete brát společníky. Ti s vámi vydrží jen tak dlouho, dokud se svými rozhodnutími nevzepřete jejich přesvědčení. A ano, můžete se do nich i zamilovat. Starý svět je oproti vaší panenské domovině hrůzostrašným místem. Je opravdu starý, chátrá, sužují ho nekonečné války a epidemie zvaná malichor.

S přežitím v nehostinném prostředí vám pomůže přepracovaný soubojový systém, který bude daleko taktičtější – tentokrát totiž nebudete ovládat jen sebe, ale rovnou i všechny své společníky, tedy až čtyři postavy najednou.

Na základě vašich rozhodnutí a toho, k jaké frakci se přidáte, vás po dohrání čeká některý z mnoha různých konců. Určitě se podívejte na trailer výše a na vývojářský deníček, který pro vás českými titulky opatřil Farflame, jehož tým do naší mateřštiny přeložil první hru.

GreedFall 2: The Dying World teď sice nedostává datum vydání, ale dozvídáme se, že se během letošního léta na Steamu rozběhne jeho předběžný přístup. Plná verze hry pak někdy později vyjde i na PlayStationu 5 a Xboxu Series.

Nejnovější články