zdroj: PlayStation

Proti hmyzoidům i socialistickým robotům. Helldivers 2 dorazí už zítra, podívejte se na shrnutí příběhu

7. 2. 2024 10:51 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Už zítra vychází kooperativní akce Helldivers 2 pro PlayStation 5 a PC, a pokud jste první díl minuli, případně se chcete naladit na atmosféru militaristického (no, řekněme spíš lehce fašistického) světa, připravili pro vás vývojáři ze studia Arrowhead shrnutí dosavadního příběhu.

Helldivers 2 se nesnaží zastírat inspiraci Hvězdnou pěchotou, a tak si dosyta užijeme nejen boj proti nechutným hmyzoidům (a ještě nechutnějším SOCIALISTICKÝM robotům), ale také hromadu sžíravé satiry na téma propagandy, „kontrolované“ demokracie a všudypřítomné brnkání na hrdinskou vlasteneckou notu, která pohání nekončící válečný masomlejn.

Novinka se odehrává sto let po událostech první hry. Dosažené vítězství nad Terminidy a následné rozpuštění jednotek Helldiverů bohužel nemělo dlouhého trvání. Navíc se na obzoru objevila zbrusu nová hrozba. Je tedy na čase rozmrazit zásoby hrdinných a sebevražedných výsadkářů, a vyřídit šmejd z vesmíru jednou pro vždy.

Pokračování povedené topdown akce z roku 2013 se přeneslo do pohledu třetí osoby, nabídne kooperativní hraní pro skupiny o až čtyřech hráčích a perzistentní galaktickou válku s pohyblivými frontovými liniemi. Vývojáři slibují, že stav bojových operací a komunitní postupy budou dlouhodobě sledovat a čas od času snaze hráčů pomohou, nebo naopak uškodí. 

Helldivers 2 si díky crossplatform multiplayeru budou moci společně zahrát uživatelé PlayStationu 5 i osobních počítačů. 

Nejnovější články