zdroj: Sony

Helldivers 2 představují válku na galaktické úrovni

24. 1. 2024 10:35 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Příští měsíc dorazí na PlayStation 5 a PC kooperativní akce Helldivers 2, v níž se v roli srdnatých planetárních výsadkářů vypořádáme s rozličným (ale především hmyzím) šmejdem z vesmíru.

Vývojáři ze studia Arrowhead se podělili o bezmála pětiminutové video, ve kterém do hloubky představují schéma hry a celého galaktického konfliktu, do nějž se svou skupinou bojovníků hlasitě promluvíte. Kromě brouků se totiž začínají rozpínat i nebezpeční roboti a zástupce šéfa vývoje Sagar Beroshi naznačuje, že i tuhle hrozbu by bylo dobré típnout hned v zárodku.

Hra bude především o akci na povrchu planet. Po splnění mise a návratu na mateřskou loď ale přichází čas na strategickou část. Na galaktické mapě uvidíte různé druhy planet, hrozby, které na nich číhají a zároveň budete moci sledovat měnící se frontu konfliktu a zasahovat tam, kde je třeba.

Právě tady budete dostávat rozkazy od hlavního velení, rozdělené na několik typů podle závažnosti. Vyjma těch hlavních úkolů, které budou posouvat příběh hry kupředu, to bude celá řada vedlejších misí. Například vybití určitého typu nepřátel konkrétním způsobem a podobně, za což vás následně nemine sladká odměna.

Hlavní designér Niklas Malmborg ve videu popisuje takzvané Operace, tedy několik provázaných misí, jejichž počet bude záviset na zvolené obtížnosti. V rámci Operace je tedy nutné splnit sérii úkolů, pokud tedy bude třeba odpálit jadernou střelu, musíte napřed nahodit generátory, najít odpalovací kódy a podobně. 

Galaktická válka nicméně dává vývojářům možnost sledovat, jak si hráči počínají a jak se komunitě daří posouvat frontovou linii, a vstupovat do různým způsobem do děje. Můžeme tedy očekávat, že situace na bojišti bude dynamická, a když si vývojáři usmyslí, mohou nám pořádně a nečekaně zatopit.

Helldivers 2 vycházejí 8. února na PC a PlayStation 5.

Nejnovější články