Proč bude v remaku Mass Effectu chybět multiplayer a Pinnacle Station?
zdroj: Foto: BioWare

Proč bude v remaku Mass Effectu chybět multiplayer a Pinnacle Station?

4. 2. 2021 12:13 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Letošní květen se zatím rýsuje jako měsíc, kdy rozhodně bude co hrát: Resident Evil Village, Deathloop, nadějný Biomutant a také maličkost v podobě remasterované kolekce Mass Effectu. Ta byla tento týden konečně představena krátkým atmosférickým teaserem a vývojáři z BioWare nyní přicházejí s dodatečnými informacemi týkajícími se především chybějícího obsahu.

Tak předně, v Mass Effect Legendary Edition bude chybět multiplayer, původně přítomný ve třetím díle série. V rozhovoru pro magazín Game Informer toto rozhodnutí vysvětluje šéf projektu Mac Walters a hlavní designér prostředí a postav Kevin Meek. Důvod je relativně prostý - remasterování kompletní trilogie je samo o sobě dost náročné a tým se na každém kroku musí rozhodovat, kterým aspektům bude věnovat čas.

V případě multiplayeru přišla na řadu spousta otázek, jako je podpora po vydání nebo případné cross-platform hraní pro ty, kteří stále ještě neopustili původní verzi hry. Nakonec se studio rozhodlo, že své prostředky raději investuje do jiných částí remasteru. BioWare údajně chtělo trilogii restaurovat už dlouho a zásek na multiplayerové složce, kterou navíc dle úsudku autorů drtivá většina hráčů neocení, nepatří mezi problémy, kterými by studio chtělo vývoj prodlužovat.

Druhou chybějící součástí bude DLC Pinnacle Station pro první Mass Effect. Ačkoli má trilogie obsahovat veškerý dosud vydaný singleplayerový obsah pro všechny tři hry, Pinnacle Station se do ní nevrátí. Důvod je tentokrát čistě technický - DLC vyvíjelo externí studio Demiurge a chybělo už ve verzi pro PS3 z důvodu ztráty zdrojového kódu. Ten se sice následně povedlo nalézt, množství dat bylo ale poškozeno a BioWare by zabralo dalších zhruba šest měsíců práce, aby tento relativně nepodstatný kus obsahu mohlo do hry vrátit.

Pinnacle Station do prvního Mass Effectu přinesla tréninkové zařízení vybavené bojovými scénáři s hologramy. Ačkoli je dle slov vývojářů smutné, že se toto DLC do hry nedostane, opět šlo o rozhodnutí na bázi poměru cena/výkon. Kompletní trilogie i tak nabídne přes 40 DLC, na nedostatek obsahu tak trpět určitě nebude.

Mass Effect Legendary Edition má dle plánů vyjít 14. května letošního roku, a to na PC, PS4 a Xbox One s plány na následný update pro novou generaci konzolí. I na PS5 a Xboxu Series X/S ale budete moci hned od dne vydání hrát v rámci zpětné kompatibility. Zcela vyloučeno není ani možné pozdější vydání na Nintendo Switch.

Nejnovější články