Remasterovaná trilogie Mass Effect sáhne na hratelnost jedničky a vylepší nejen grafiku
zdroj: BioWare

Remasterovaná trilogie Mass Effect sáhne na hratelnost jedničky a vylepší nejen grafiku

2. 2. 2021 17:34 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Studio BioWare loni v listopadu oznámilo návrat Mass Effectu. Ještě před nedávným oznámením dalšího plnohodnotného dílu přislíbilo remaster původní trilogie a nyní se konečně podělilo o odpovědi na otázky, které hráčům od té doby vrtaly hlavou.

V základu bude Mass Effect Legendary Edition obsahovat všechny tři hry spolu s více než 40 kousky dodatečného obsahu, ať už jde o příběhová rozšíření, či o drobnosti jako zbraně nebo vybavení.

Mass Effect Legendary Edition Před PoMass Effect Legendary Edition Před Po

Celou trilogii si budete moct zahrát ve 4K s možností HDR, vylepšeným výkonem i grafikou, samozřejmě v závislosti na vašem hardwaru – remasterovaná edice vyjde na PC, PlayStation 4 a Xbox One, samozřejmě si ji ale zahrajete i na Xboxu Series X|S a PlayStationu 5.

Co se grafických vylepšení týče, trojice her se dočká hezčích modelů, shaderů, vizuálních efektů, osvětlení i detailnější hloubky pole. S tím dovětkem, že jednička se graficky dočkala největší péče. Menších úprav dozná i uživatelské rozhraní.

Na určité změny dojde i v rámci hratelnosti, alespoň co se prvního dílu týče. Ten z dnešního pohledu už na poměry stříleček poměrně zastaral, a proto se změny týkají kupříkladu zbraní, systému střelby a celkově ovládání, ale i krytí a chování vašich parťáků při boji. Zbraně nebudou omezeny pro konkrétní třídy a pro hraní New Game+ už nebudete potřebovat maximální 60. level.

Mass Effect Legendary Edition Před PoMass Effect Legendary Edition Před Po

První Mass Effect se krom toho dočká lepších zvukových efektů, kamery a jistou modernizací projde i proklínané vozítko Mako, takže by vám průzkum planet na jeho palubě už neměl způsobovat takové potíže. Zkrátí se i legendární cesty výtahem na Citadele, ale nebojte se, že byste tím přišli o vtipné rozhovory. Budete je ovšem moct přeskočit.

Sjednocený bude také editor postav, který v průběhu trilogie prošel poměrně významným vývojem. Hned od prvního dílu se vám odemknou všechny účesy, barvy očí a pleti či líčení, dosud dostupné jen v těch pozdějších. Hned od začátku bude hratelná i oficiální ženská verze velitelky Shepardové, s níž BioWare v propagačních materiálech vyrukovalo až ve třetím díle. Ze třetího dílu bude naopak odstraněn multiplayer.

Na PC si Mass Effect Legendary Edition budete moct nově naplno vychutnat i na monitorech s poměrem stran 21:9, s obnovovací frekvencí 120+ Hz a s podporou DirectX 11. Na předposlední generaci konzolí si pak můžete vybrat mezi režimem výkonu a režimem kvality, přičemž se hra časem patrně dočká i updatu pro Xbox Series X|S a PlayStation 5, který oba režimy sloučí do jednoho.

Oprašte velitelskou uniformu a vydejte se s Shepardem na dlouhou pouť za záchranou galaxie. Mass Effect Legendary Edition vychází 14. května 2021.

Nejnovější články