Problémy s mody v Baldur’s Gate III skončí. Studio pracuje na oficiální podpoře
zdroj: Foto: nexus1118

Problémy s mody v Baldur’s Gate III skončí. Studio pracuje na oficiální podpoře

23. 2. 2024 15:00 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

S obrovským úspěchem RPG Baldur's Gate III se docela očekávatelně vytvořila velká modderská komunita, která hru nejrůznějšími způsoby upravuje a vylepšuje. Bohužel to ne vždy funguje podle představ a docela často nový oficiální update způsobí, že již existující modifikace přestanou fungovat a jejich tvůrci je tak neustále musí upravovat na míru nejnovějšímu stavu hry.

Tomu by v budoucnu mělo být učiněno zadost. Tvůrci z Larian Studios předčasně prozradili, že už nějakou dobu pracují na oficiální podpoře modifikací, která bude navíc dostupná napříč platformami.

Vývojáři jsou zkrátka rádi, že jejich hra přitahuje pozornost jiných tvůrčích duší, a naopak nejsou rádi, že jim jejich vášeň postupným odlaďováním hry ztěžují. Nicméně oficiální podpora hned tak nebude. Stále se na ní urputně pracuje a testuje se, ale momentálně dostáváme jen takovou informaci, že s ní máme počítat v příštím velkém updatu hry, který je vzdálený několik měsíců.

Avšak studio už vše pilně zařizuje s provozovateli platforem a utváří tým, který bude modifikace schvalovat. V tuto chvíli se totiž zatím počítá jen s podporou takových modů, které se zaměřují na úpravy tříd postav, uživatelského rozhraní, kouzel, některých assetů a mechanismů hry.

Nejnovější články