Předběžný přístup do viktoriánského survivalu Nightingale začne o dva dny dříve
zdroj: Inflexion

Předběžný přístup do viktoriánského survivalu Nightingale začne o dva dny dříve

7. 2. 2024 13:15 | Novinky | autor: Pavel Makal |

O existenci surivalu Nightingale víme něco málo přes dva roky a start předběžného přístupu byl původně plánován na 22. února. Vývojáři ale zjevně dosáhli stanovených cílů v předstihu, a tak se do originálního světa budete moci vypravit o dva dny dříve.

Stanete se v něm chodcem mezi říšemi a čeká na vás klasický mix stavění, výroby a přežívání v nebezpečných podmínkách. To vše ale zabaleno do nevšední estetiky, které vývojáři říkají Gaslamp Fantasy. Motivy klasické fantasy se tu snoubí se steampunkem a neogotickou stylizací viktoriánské Anglie.

Příběh bývá v podobných hrách často na vedlejší koleji, vyprávění se nicméně bude točit kolem kolapsu sítě magických portálů, kvůli němuž budete muset bojovat o přežití v nebezpečných říších Fae a snažit se dosáhnout magického města Nightingale, poslední známé bašty lidstva.

Jak je v žánru zvykem, lze se do hry pustit samostatně, nebo nechat přiložit ruce k dílu skupinu kamarádů. Jak dlouho si hra v předběžném přístupu pobude zatím nevíme, známé nejsou ani plány na potenciální konzolové porty. Vývojáři si nicméně pro start předběžného přístupu nezvolili nejjednodušší čas, žánr totiž momentálně válcuje extrémně populární Palworld a pozadu nezůstává ani povedené Enshrouded.

Nejnovější články