Potvrzeno: Black Panther od EA bude mít emergentní, měnící se otevřený svět
zdroj: Marvel Studios

Potvrzeno: Black Panther od EA bude mít emergentní, měnící se otevřený svět

15. 4. 2024 13:30 | Novinky | autor: Adam Homola |

Chystaný a zatím pořád nepojmenovaný Black Panther od EA, respektive od Cliffhanger Games, se bude odehrávat v otevřeném světě. Jistě, ani první oficiální zmínka nám loni neslibovala semknutý, uzavřený a přísně lineární zážitek, nicméně teď to tu máme černé na bílém.

HR oddělení Electornic Arts totiž zatlačilo na tužku a kontury očekávaného Black Panthera jsou tak zase o něco jasnější a přesnější. Aktuálním zdrojem staronových informací je totiž pracovní inzerát, který chce do korporátních žalářů strůjců elektronického umění vrhnout někoho, kdo bude mít v emailovém podpisu „hlavní sandboxový designér“. Či designérka, buďme fér.

Dotyčný se bude podle inzerátu podílet na vytváření herního světa, který má být „dynamický, vyvíjející se a otevřený“. S tím jsme rovnou vyfasovali i potvrzení, že pořád půjde o (prý blockbusterovou) akční adventuru. Náboráři EA si ale vyhodili z kopýtka a inzerát prošpikovali takovými buzz wordy, jako je nádherně znějící pokládání základů „emergentnímu vyprávění příběhů nové generace.“ Krása.

Budoucí hlavní designér pak bude mít mimo jiné na starosti navrhování a vytváření potyček, systémů a prvků hratelnosti v rámci dynamického a vyvíjejícího se otevřeného světa. Dále pak nechybí ani zmínky o „bohatém sandboxovém prostředí“.

Kdo se tak těšil na lineární titul, může jít klečet do kouta a za trest stokrát napsat větu „Už nikdy nebudu doufat, že EA (nebo Ubisoft) ještě vůbec kdy udělají vysokorozpočtovou AAA(A) blockbusterovou přísně lineární hru.“

My ostatní můžeme snad jen tiše doufat, že tohle bude jeden z těch případů, kdy nebudou ona libozvučná marketingová slovíčka jen dutými frázemi z obalu krabice. Respektive dnes už spíše z krátkých vertikálních videí, která nás při vydání zaplaví ze všech „sociálních“ koutů internetu.

Mimochodem, Black Panther není jediným velkým blížícím se titulem, kde bude hrát hrdinný Wakanďan důležitou roli. Objeví se totiž i po boku Kapitána Ameriky v nedávno představené akci Marvel 1943: Rise of Hydra.

Nejnovější články