Plošinovka Metrico+ udělá radost především milovníkům grafů
zdroj: tisková zpráva

Plošinovka Metrico+ udělá radost především milovníkům grafů

1. 8. 2016 15:35 | Novinky | autor: Václav Pecháček |

Nezávislé plošinovky občas mají tendenci být „trochu divné“. Jen si vzpomeňte na Super Meat Boye a jeho mírně řečeno neobvyklou premisu oživlého kusu masa, který ze všeho nejvíc touží po získání obvazů. To ale ještě nic není proti hře, kterou vytvořili vývojáři v nizozemském studiu Digital Dreams. V jejich titulu Metrico+ totiž budete poskakovat po proměnlivých grafech.

Zní to podivně a neuchopitelně? Stačí se podívat na trailer, a hned vám koncept začne dávat trošku větší smysl. Hra stojí na prostředí plném grafů proměňujících se podle toho, co dělá hráč. Všechny ty koláče, sloupce a procenta tak dohromady tvoří netradičně vypadající hádanky, které by vám měly potrápit mozkové závity.

Tohle neobvyklé pojetí hře propůjčuje nejen netradiční vizuální pojetí, ale především jí dodává originální a pěkný grafický styl. Její audiovizuální pojetí vás rozhodně neurazí, i když třeba nepovažujete volební studio ČT za absolutní vrchol estetického snažení lidstva.

zdroj: Archiv

Pokud je vám tenhle popis herní náplně povědomý, asi máte ještě v paměti původní verzi hry pro PS Vita, kde před dvěma lety vyšla hra jako Metrico (bez plusu). Metrico+ ale není pouhým jejím port, nýbrž kompletní přepracování, včetně nového obsahu, který byste v původní hře nenašli. Pokud vás tahle zvláštní skákačka zaujala, označte si v kalendáři 23. srpen, kdy hra vyjde na Steamu, Xbox One i PS4.

Nejnovější články