PlayStation 4 vyjde koncem listopadu, PS3 a PS Vita zlevní
zdroj: tisková zpráva

PlayStation 4 vyjde koncem listopadu, PS3 a PS Vita zlevní

20. 8. 2013 21:15 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Sony na své tiskové konferenci přineslo spoustu novinek, hlavně v indie sféře. S těmi vás budeme seznamovat v dalších dnech, nyní se podíváme na ty nejdůležitější informace, které na tiskovce zazněly. Týkají se všech „aktivních“ konzolí Sony výjimkou PSP, tedy PlayStation 3, PS Vita a přicházející PlayStation 4.

Začněme od toho nejdůležitějšího. PlayStation 4 vyjde v Evropě 29. listopadu. Celkem vyjde v první vlně v dvaatřiceti zemích a bohužel zatím není jasné, zda se mezi vyvolené dostala i Česká republika. Ke každé konzoli bude 14 dní PlayStation Plus zdarma. Stále platí, že multiplayer bude na PS4 přístupný právě jen s PlayStation Plus, takže noví majitelé nebudou hned bez multiplayerových částí her a budou si moci případnou investici dobře rozmyslet.

Zajímavě zní vlastnost, která bude platit po určitou dobu. U určených titulů (zatím Call of Duty: Ghosts, Watch Dogs, Assassin’s Creed IV: Black Flag) bude platit, že pokud jste si hru koupili na PS3, na PS4 budete mít na ten samý titul slevu. Jinak mezi multiplatformovými tituly, které se objeví na konzolích Sony je Minecraft (PS3, PS4, PS Vita), Rogue Legacy (PS4 a PS Vita) a skvěle zní oznámení Borderlands 2 na PS Vita a Football Manageru 2014 na PS Vita.

Dojde ke snížení ceny PS Vita a 12GB verze PS3. Obě budou v Evropě shodně oceněny na 199 eur. Dojde také ke snížení ceny paměťových karet pro PS Vita. To je pro hlavní novinky ze Sony konference vše, jakmile se dozvíme, jak je to s Českou republikou z hlediska distribuce, budeme vás informovat.

Nejnovější články