Platinum Games pokračují ve svém útoku na PC vydáním akce Vanquish
zdroj: tisková zpráva

Platinum Games pokračují ve svém útoku na PC vydáním akce Vanquish

11. 5. 2017 10:49 | Novinky | autor: Aleš Smutný |

Začalo to s vydáním PC verze Nier: Automata, pokračovalo premiérou Bayonetty a další kousek z rodinného pokladu Platinum Games opět míří na Steam. Skvělá, dynamická, atmosférická, přesně tak by se dala popsat akce Vanquish, která vyšla původně na PS3 a Xbox 360. Využívá Havok engine, ale na PC samozřejmě můžete čekat rozsáhlé vizuální úpravy, díky nimž hra dnes nezapadne. Ale, popravdě řečeno, i kdyby vypadala jako před sedmi lety, její hratelnost ji pořád udrží vysoko mezi konkurenty.

Vylepšení PC verze spočívají v odemčeném FPS a stabilním chodu na 60 FPS. Rozlišení bude až 4K, s antialiasingem, anisotropickým filtrováním, SSAO nasvícením, lepší kvalitou stínů atd. A samozřejmě ovládání bude podporovat i myš s klávesnicí, pokud patříte mezi masochisty a odmítáte hry hrát na zařízení vhodném pro daný žánr. K tomu přidejte standardní funkce Steamu jako ukládání pozic do Cloudu, achievementy, kartičky atd.

Důležitější je, že vývoji šéfoval Šindži Mikami alias „pan Resident Evil“ a tak vám mnohé dějové postupy budou povědomé, byť Vanquish rozhodně není horor. Jde o ryzí akční střílečku, která se ale hraje jedna báseň. Plynulé akční běsnění, kdy přeskakujete z krytu do krytu, vrháte se vpřed ve stylovém skluzu, který jako by z mecha vypadl, poskakujete kolem bossů…

zdroj: Archiv

Platinum Games prostě umí vytvořit skvělou akční zábavu, která vám z gamepadu po pár minutách přejde do prstíků a vaše postava doslova tančí v dešti střel. Hrajete za Sama Gideona, pracovníka ve výzkumné organizaci DARPA, který je vybavený bojovým oblekem ARS a zbraňovým systémem BLADE.

Pokud si hru předobjednáte do 25. května, kdy vychází a máte na Steamu v knihovně Bayonettu, budete platit o čtvrtinu méně a ještě dostanete Deluxe edici, kde najdete tedy jen artbook, avatary, soundtrack o pěti skladbách a obecně nic, z čeho byste skákali do nebe. Ale ona sleva rozhodně potěší.

Nejnovější články