Permadeath ve Watch Dogs Legion vás donutí začít od nuly
zdroj: Ubisoft

Permadeath ve Watch Dogs Legion vás donutí začít od nuly

24. 8. 2020 16:15 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Jedním z velkých titulů letošního podzimu jsou Watch Dogs Legion, už druhé pokračování hackerské městské akce, kterou Ubisoft zahájil v roce 2014, tehdy ještě mezigeneračním vydáním na minulou a současnou generaci konzolí. Legion bude mít podobný osud, i tentokrát budeme moci řádit na dosluhujícím i zbrusu novém hardware. Jinak ale má být zážitek z Londýna velmi odlišný od toho chicagského.

Jednou ze zajímavých novinek je implementace mechanismu permadeath. Pokud tedy někdo z vašeho týmu protisystémových odbojářů zemře, o postavu skutečně definitivně přicházíte. Kreativní ředitel projektu Clint Hocking se v rozhovoru na Redditu podělil o několik upřesňujících informací o tom, jak bude permanentní smrt fungovat.

Předně je třeba říct, že půjde o dobrovolnou volbu v nastavení hry. Ať už se rozhodnete pro, nebo proti, můžete celou kampaň absolvovat s jednou postavou, tedy pokud vám nezemře nebo není zatčena či hospitalizována. Výjimkou mají být jen specifické situace, které budou vyžadovat zásah konkrétního specialisty.

Pokud si permadeath zapnete a všechny vaše postavy zemřou, případně jsou současně zatčeny či hospitalizovány a vy nemáte nikoho k dispozici, hra končí a musíte začít znovu. Toto nastavení lze kdykoli během hry vypnout, nejde však následně znovu zapnout. Sezení v chládku nebo ležení v nemocnici trvá nějaký čas, můžete si ale najmout postavy, které jej umí ukrátit: třeba policistu nebo lékaře.

Hocking také upřesnil, že permadeath se netýká multiplayerového režimu, autoři totiž při testování zjistili, že má při hře více hráčů příliš velký potenciál pro griefing, tedy záměrné kažení zážitku jiných uživatelů.

Watch Dogs Legion nás vezmou do post-brexitového Londýna blízké budoucnosti, který železnou rukou ovládá polovojenská organizace. Namísto samostatného hrdiny budeme mít možnost poskládat si celý tým, autoři se chlubí tím, že jakákoli postava, kterou ve hře potkáme, může rozšířit hnutí odboje, ať už jde o stavebního dělníka, nebo roztřesenou penzistku.

Hra vychází 29. října letošního roku na PC, současné a budoucí konzole a streamovací službu Google Stadia.

Nejnovější články