Parádní remake System Shocku brzy dorazí i na konzole
zdroj: Foto: se svolením Nightdive Studios / System Shock

Parádní remake System Shocku brzy dorazí i na konzole

13. 3. 2024 10:56 | Novinky | autor: Pavel Makal |

Legendární System Shock, jeden ze základních kamenů žánru immersive sim, se loni konečně dočkal povedeného remaku, který si v naší recenzi vysloužil hodnocení 9 z 10. Užít si ho ale dosud mohli jen hráči na PC. To se už brzy změní.

Port pro konzole současné, ale i minulé generace totiž vyjde už 21. května. Čekání konzolistů tedy trvalo skoro rok, a to navzdory tomu, že si vývojáři z Nightdive Studios loni krátce po vydání PC verze pochvalovali, že konzolový build běží hladce a potřebuje jen trochu péče od QA oddělení, než mu bude udělena certifikace na platformy Xbox a PlayStation. Péče tedy nakonec bylo zřejmě potřeba docela dost.

Připomeňme, že práce na remaku legendární akce započaly už v roce 2015, o rok později proběhla úspěšná crowdfundingová kampaň na Kickstarteru. Vývoj ale prošel řadou potíží a výrazných proměn, vývojáři se například rozhodli vyměnit engine Unity za Unreal 4. generace. Nakonec ale vše dobře dopadlo a bezmála třicet let stará hra v novém kabátku může chytit za srdce i hráče, kteří v době původního vydání ani nebyli na světě.

Jediný, kdo zatím nezná termín svého příštího střetnutí s děsivou Shodan a dalšími nástrahami Citadely, jsou hráči na Linuxu a MacOS. Verze pro ně je v tuto chvíli pořád bez data vydání.

Nejnovější články