Padly mi čtyři legendárky! Svou armádu skřetů v Middle-Earth: Shadow of War poskládáte i z loot boxů
zdroj: tisková zpráva

Padly mi čtyři legendárky! Svou armádu skřetů v Middle-Earth: Shadow of War poskládáte i z loot boxů

7. 8. 2017 10:16 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Jedním z nejzajímavějších prvků Middle-Earth: Shadow of Mordor byl takzvaný Nemesis systém, který se staral o mocenskou hierarchii ve skřetích řadách. Skřeti mezi sebou navzájem zápasili, aby se dostali k lepšímu postavení a tedy i pořádnému vybavení. A vy jste samozřejmě jejich úspěchy a neúspěchy přímo ovlivňovali. V pokračování Shadow of War se tento systém dočká mnohých změn – přibyly Nemesis pevnosti a můžete si verbovat vlastní skřetí armádu. A nebo se vrhnete na otevírání bedniček.

Bedny, truhly, krabice, loot boxy… Říkejte si tomu jak chcete, ale skříňky se skrytým obsahem plovoucí kvality se v dnešní době těší velké oblibě. Největším důkazem mohou být loot boxy v Overwatch poskytující různé oblečky, pózy, pokřiky a další herně ne tolik důležité předměty. Funguje to však i v běžném životě – měsíčně vám může na stole přistát krabice s herními předměty nebo třeba jídlem z Japonska. A právě tato mánie se chystá i do Středozemě.

Middle-Earth: Shadow of War bude obsahovat obchod, ve kterém si pořídíte Loot Chest, War Chest, XP Boost a bundly. Z Loot truhly vám padnou zbraně a brnění různé vzácnosti, jimiž si vylepšíte svou postavu Taliona, případně získáte XP Boost, který se nepřekvapivě postará o rychlejší získání další úrovně. XP Boost pak nemusíte nutně vyhlížet jen v Loot truhlách, ale dá se koupit i přímo.

zdroj: Archiv

War truhla rozšíří řady vaší skřetí armády čerstvými kusy, často těmi slabšími, ale občas i nějakým pořádným bijcem. Z těchto beden mohou padat i Training Orders, které fungují v podstatě stejně jako XP Boost, jen se aplikují na vaše nepohledné spojence. Poslední položkou obchodu budou bundly, které jednoduše nabídnout mix všeho za jednu (snad sníženou) cenu.

A když už je řeč o ceně, všechno výše zmíněné půjde pořídit za Mirian – měnu, kterou získáváte v průběhu hraní za porážení skřetů s pokladem, rozbíjení vybavení, zbavování se svých skřetích následovníků nebo se Mirian bude prostě válet někde za rohem, ukrytý před zraky nevšímavých kolemjdoucích.

Je tu samozřejmě i druhá možnost, s bedničkami nevyhnutelně spojená. Můžete platit goldy, které sice půjde získat hraním při dosažení určitých milníků nebo účastí v komunitních výzvách, ale mnohem „jednodušší“ je za ně prostě zaplatit zatím nespecifikovanou částku v reálných penězích.

Ve hře nebude nic, co by se pořizovalo jen za goldy. Ty zde plní pouze funkci urychlení pro hráče, kteří v úžasném Tolkienově světě nechtějí trávit tolik času. Nemohu si pomoct, ale celý koncept bedniček mi ke stylu hry vůbec nepasuje, ale chápu jeho existenci v dnešní uspěchané době, kdy se týden co týden vynoří další zajímavá hra a trávit desítky hodin v jediném titulu je luxus, který si ne každý může dovolit. Middle-Earth: Shadow of War vychází 10. října 2017 na PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Nejnovější články