Pacific Drive vám nedá nic zadarmo. Nové video představuje všechny hlavní prvky
zdroj: Foto: Ironwood Studios

Pacific Drive vám nedá nic zadarmo. Nové video představuje všechny hlavní prvky

25. 1. 2024 11:00 | Novinky | autor: Adam Homola |

Pacific Drive, napínavá novinka s bojem o přežití v autě, vyjde už 22. února 2024 pro PlayStation 5 a PC. Hra, kterou vyvinulo studio Ironwood Studios, slibuje jedinečný zážitek z cestování po surrealistickém, anomáliemi opředeném severozápadním Pacifiku v postapokalyptickém prostředí. A je pravda, že něco takového jsme v téhle formě asi ještě neviděli.

Ve hře se totiž vydáte na cestu olympijskou vyloučenou zónou, přičemž auto vám bude sloužit nejen jako dopravní prostředek, ale také jako naprosto zásadní prostředek pro přežití. Právě o tom se teď rozpovídali vývojáři v novém videu, které popisuje hlavní prvky Pacific Drive poměrně detailně.

Pacific Drive prý velice rychle pochopíte, že každá součástka má smysl a že všechno můžete měnit, upravovat nebo vyrábět. O auto se tak musíte starat jako o vlastní a před každým výjezdem do divočiny zkontrovat, zda máte všechny dveře, kola a další nezbytnosti, jejichž absenci pak mimo garáž opravdu řešit nechcete.

Naprosto klíčová má být také mapa, protože v tomhle světě není radno se ztratit, a tak před výjezdem z garáže musíte jasně vědět, kam a kudy jedete. Venku pak hledáte suroviny a materiály, přičemž cesta zpátky musí být jinudy a na rozdíl od výjezdu z garáže bude návrat nejspíš poněkud hektický a dramatický, jak už prozrazuje přiložené video.

zdroj: Ironwood Studios

V Pacific Drive nebude chybět ani pořádná diagnostika a ladění problémů, plus možnost nainstalovat jakoukoliv část auta prakticky kamkoliv chcete. Klidně si tak můžete dát turbo na přední nárazník, což vám může dramaticky pomoct při couvání, kdy se potřebujete velice rychle dostat pryč ze šlamastiky a není čas či prostor se otáčet.

Pacific Drive tak pořád vypadá dobře a díky novému videu už máme i vcelku dobrou představu, jak bude vypadat základní hratelnostní smyčka. Jestli pak tenhle survival v autě obstojí i v praxi, uvidíme už za necelý měsíc.

Nejnovější články