Ovladače pro pokročilé nastavení Rage
zdroj: tisková zpráva

Ovladače pro pokročilé nastavení Rage

10. 10. 2011 10:00 | Novinky | autor: levis |

Přes víkendu na Steam dorazil další PC patch pro střílečku Rage od id Software, kterou dál trápí problémy s hardwarovou kompatibilitou. Po stažení nového updatu můžete vypnout vestavěnou funkci v enginu id Tech 5, která hru automaticky optimalizovala pro vaší systémovou konfiguraci, a díky tomu můžete sami zkusit štěstí se spoustou nových ukazatelů.

"Některá z těchto nastavení nemusí na konkrétních sestavách fungovat, mohou být zabugované nebo omezené hardwarově," varuje id Soft. "Protože hráči ale chtěli možnost většího grafického přizpůsobení, rozhodli jsme se vydat patch, který v nastavení odemyká další položky. Ne všichni z nich ale budou moci těžit." Nově můžete ovládat v-sync, cachování textur nebo anisotropické filtrování.

John Carmack i výkonný šéf vývoje Tim Willits se v čerstvých rozhovorech shodli nad tím, že zatímco konzolové sestavy testováním proběhly bez problémů, na různých PC se objevily problémy. "Všechny nás v id Softu frustruje a mrzí, co musí zažívat majitelé PC verze hry. Nadále spolupracujeme s AMD, ATI i Nvidií na tom, aby pro Rage co nejdříve existovaly definitivní ovladače."

Carmack sám označil celou situaci za "pěknej průs-r". Je prý spokojený s tím, jak id Softu vyšlo vstříc AMD ještě před vydáním, ale když se hra objevila na pultech, firma vydala špatné ovladače a polovina všech majitelů Rage tak nemohla hrát bezproblémově. Carmack dnes odmítá, že by na vině byl vývoj Rage na konzolích coby hlavní platformě.

"PC pro nás není hlavní vývojářská platforma, i když to někoho jistě naštve. PlayStation 3 i Xbox 360 mají početnější hráčskou komunitu, i když dnešní PC sestavy jsou samozřejmě až desetkrát výkonnějí," řekl Carmack. "Dnes ale o kvalitě hry nerozhoduje technologie, nýbrž časová investice ze strany vývojářů."

Nejnovější články