Otěže ve vývoji českého sandboxu Medieval Engineers přebírá komunita

8. 4. 2022 14:21 | Novinky | autor: Šárka Tmějová |

Středověký sandbox Medieval Engineers od českého studia Keen Software House vyšel na jaře roku 2020, jak se ale můžete dočíst v Patrikově tehdejším článku, fanoušci z konce šestiletého předběžného přístupu nebyli příliš nadšení. Tým se tehdy rozhodl vývoj de facto ukončit a soustředit se raději na svůj primární projekt, původní Space Engineers.

Po dvou letech nicméně šéf Keenů Marek Rosa přichází s dobrou zprávou pro všechny středověké architekty a budovatele. Nadšení členové komunity totiž tým dlouze přemlouvali, aby pro Medieval Engineers uvolnil zdrojový kód, a hru si tak mohli fanoušci vyvíjet svépomocí. To se skutečně stalo a vznikl projekt nazvaný Medieval Engineers: Community Edition.

S podporou Keen Software House tak vývoj hry od nynějška zajišťují dobrovolníci z řad vývojářů a modderů. Nekladou si nicméně za cíl zásadně měnit hratelnost, ale spíše hru drobně vylepšovat, opravovat chyby a podobně. V této chvíli tým nadšenců neplánuje přidávat nové funkce, ale zároveň do budoucna nějaké ty přídavky úplně nevylučuje.

Pokud si Medieval Engineers: Community Edition chcete vyzkoušet, můžete tak učinit na Steamu, kde ji najdete coby jednu z beta verzí. S nastavením vám pomůže gif níže. Vývoj projektu můžete sledovat také na jeho oficiálním webu.

Medieval Engineers Community Edition zdroj: Keen Software House

Nejnovější články