Originální sci-fi RPG Insomnia se vrací na Kickstarter i s demoverzí
zdroj: tisková zpráva

Originální sci-fi RPG Insomnia se vrací na Kickstarter i s demoverzí

28. 4. 2016 15:20 | Novinky | autor: Honza Konfršt |

Pocit déjà vu může nastolit opětovně spuštěná kickstarterová kampaň nezávislého RPG Insomnia. Ruské studio Mono se na crowdfundingovou platformu vrací zpět s cílem získat dodatečné finance, přičemž má za sebou už dvě kampaně. Insomnia je staromilské (ovšem v moderní grafice) retrofuturistické RPG, které se odehrává na obrovité mezihvězdné lodi, která spíše připomíná vesmírem plovoucí město. 

Vedoucí vývoje Anatoliy Guyduk, slibuje, že tvůrci při vývoji kladli důraz na RPG prvky, hardcore hratelnost a především propracované, atmosférické a nelineární vyprávění. Zmiňovaná vesmírná loď nebo spíše už stanice  totiž brázdí vesmírem už čtyři staletí a její obyvatelé se stále snaží najít novou domovinu. Za danou dobu už se na lodi vytvořila svébytná společnost, která připomíná dekadentní metropoli plnou politických i ryze násilných konfliktů.

Součástí líčení dystopické vize budoucnosti v Insomnii budou i košaté dialogy, přičemž se příběh dočká i několika různých zakončení. Že už na hře Mono pracuje nějaký ten pátek dokazuje i fakt, že si hru můžete sami vyzkoušet v rámci prologu, který slouží jako demo.

Jak už bylo řečeno, Insomnia byla na Kickstarteru už dvakrát. Poprvé byli tvůrci neúspěšní, podruhé vybrali 90 tisíc dolarů (požadovali jich 70) a teď by rádi ještě dodatečně získali 55 tisíc liber (přes 80 tisíc dolarů) s tím, že ze své kapsy již sami autoři přidali přes 100 tisíc dolarů. 

Na Kickstarter se tým vrací proto, že momentální rozpočet potřebuje navýšit. Podle jejich propočtů vybrané a týmem investované peníze potřebují ještě drobnou injekci, aby vývoj mohl být o čtyři měsíce delší - momentálně prý vývoj stojí 12 500 liber měsíčně.

Zdržení zčásti pramení i ze změny technologie, protože studio se rozhodlo přejít na Unreal Engine 4. Ten se stará o parádní grafickou stránku a jak můžete na přiloženém videu vidět, Insomnia nepostrádá osobitého ducha. Pokud chcete finiš celého vývoje hry podpořit, zamiřte na stránky projektu.

zdroj: Archiv

Nejnovější články