Ooblets, kříženec Stardew Valley a Pokémonů míří do předběžného přístupu

3. 7. 2020 11:43 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Kdy nás podobné hry přestanou přitahovat? Co je tak zvláštního na tom stát se majitelem farmy, pěstovat na ní různé produkty a přátelit se s obyvateli přilehlého města? Ať už jde o Harvest Moon, Animal Crossing, Stardew Valley, nebo třeba My Time At Portia, jakýkoliv simulátor městského a vesnického života je magicky přitažlivý.

A platí to i pro novinku Ooblets, která do mixu přidává prvky známé z Pokémonů. Takže můžete pěstovat plodiny a prodávat je ve městě, kde najdete přátele mezi jeho obyvateli. Zároveň ale chytáte a chováte desítky roztomilých stvoření nejen pro parádu a jejich následné zkrášlování s pomocí oblečků, ale abyste mohli bojovat s ostatními!

Ale Ooblets nechce být násilnou hrou jako Pokémoni. Zvířátka nejsou lapená v miniaturních schránkách, ze kterých se dostanou jen ve chvíli, kdy po nich páníček chce boj na život a na smrt v aréně. Síla se v tomto světě měří tancem. Strana, která předvede nejlepší choreografii, si získá úctu soupeřů, kteří si nepůjdou lízat rány, ale tak maximálně ostudu.

Projekt má za sebou opravdu dlouhý, a bohužel i trnitý vývoj. Rozhodnutí o výhradní spolupráci s Epic Games Storem se setkalo s opravdu nevybíravou reakcí tisíců fanoušků, která měla silný dopad na psychiku obou tvůrců hry.

Ale vývoj zjevně zdárně míří ke konci, který je sice stále v nedohlednu, ale už 15. července hra zamíří do předběžného přístupu ve zmíněném obchodě. Připravte si na ní 20 eur.

Nejnovější články